• Jan-Jaap van der Poel keert terug bij DTS Ede

  Hedenavond is bekend geworden dat Jan-Jaap van der Poel volgend seizoen de trainer wordt van DTS Ede 2. Ruim drie jaar geleden vertrok hij naar VVA om daar in zijn eerste jaar het tweede elftal te trainen om vervolgens twee jaar hoofdtrainer van het eerste elftal te worden. Na een koerswijziging van deze club is hij in Barneveld verder gegaan als trainer van de JO19-1 waarmee hij dit seizoen kampioen hoopt te worden. Jan-Jaap bezit het UEFA-B-trainers diploma.

  Jan-Jaap was al enige tijd weer aanwezig bij DTS waar zijn zoontje voetbalt en hij ook de F-League samen met Yvo Cobussen onder zijn hoede heeft.

  Komend seizoen wordt hij de opvolger van Danny Suitela die een hoofdtrainerschap heeft aangenomen bij voetbalvereniging Ede/Victoria. Naast het tweede elftal zal Jan-Jaap ook de JO 8-1 en 2 gaan trainen. Door zijn lange DTS verleden voelde het voor hem een beetje als ‘thuiskomen’ en is dit de club waarmee hij altijd de meeste binding mee had. Hij wil dan ook graag zijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van DTS Ede.

  Op de vraag wat hem zo motiveert om bij DTS te komen heeft hij een duidelijke visie voor ogen; ‘Ik hoop dat we weer stappen kunnen maken als vereniging om uiteindelijk met zo veel mogelijk zelf opgeleide spelers in het eerste elftal te spelen. In mijn geval wordt dat spelers door ontwikkelen en proberen te promoveren naar de hoofdklasse’. Aldus Jan-Jaap.

  Hij is in 1990 als twaalfjarige verhuist naar Ede en zodoende bij DTS terecht gekomen. Hij heeft als speler toen de hoogste jeugdelftallen doorlopen om in de hoofdklasse als achttienjarige zijn debuut te maken in het eerste elftal. Uiteindelijk vanwege o.a. zijn studie in Groningen, bij wat andere eerste elftallen gespeeld: VVA, Advendo en Gronitas om uiteindelijk weer terug te keren bij DTS. Hier heeft hij toen nog drie jaar in het eerste elftal gespeeld. In die jaren had hij ook al verschillende pupillen elftallen getraind. Na zijn actieve voetbalcarrière is hij begonnen als jeugdtrainer en acht jaar jeugdtrainer bij DTS geweest (4 jaar de B1 en 4 jaar de A1).

  Namens DTS wensen wij hem veel succes!

  Bestuur en Technische Commissie, DTS Ede