• Inspiratieloos DTS Ede onderuit tegen SVL

  DTS Ede ging vandaag andermaal onderuit. Was de eerste nederlaag van vorig weekend nog onfortuinlijk, verloor het vandaag meer dan terecht. De gasten uit Langbroek brachten veel meer strijd en toonden de wil om te winnen. Het vandaag inspiratieloze DTS Ede kon geenszins aanspraak maken op de drie punten.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto : Albert Willemsen
   
  Vandaag ontving DTS Ede in eigen huis SVL. Terugkijkend op de historie leverde dit vaak mooie duels op. Dit seizoen verloopt nog wat minder tot nu toe voor de gasten uit Langbroek. Met slechts drie punten verkast het onderin op de ranglijst. Het duel van vandaag betekende tevens het weerzien met een oude bekende. Ali Alkan heeft in het verleden ook ons mooie DTS Ede tricot verdedigd, maar is al weer enige tijd actief bij SVL.
   
  DTS Ede startte vandaag zonder Ko Snel die vlak voor het duel wegens ziekte moest afhaken. En amper 6 minuten gespeeld moest ook Hidde Eshuis het veld verlaten. Het leidde tot wat omzettingen. De beginfase was niet spectaculair. Al was het al wel snel duidelijk dat SVL naar Ede was gekomen voor niets ander dan de winst. Het ving DTS Ede gemakkelijk op en wist aanvallend voor grote druk te zorgen. Die instelling betaalde zich in de 15e minuut uit. Voor de derde maal slordig balverlies op het middenveld leidde deze tegentreffer in. Bart Aalbertsen kwam vrij en wist met een sublieme lob de bal over doelman Robin Franken het doel in te krijgen; 0-1. Een flinke waarschuwing voor de Edenaren die de wedstrijd niet goed waren begonnen. Er werd te veel gewandeld, teruggespeeld en de duels werden verloren. SVL daarentegen voetbalde goed verzorgd voetbal en zette op de juiste momenten druk. In de 26e minuut was dan ook pas de eerste doelpoging van DTS Ede te bewonderen. Een toegekende vrije trap werd rakelings overgeschoten door Evert Palm. Niet veel later was het wederom Evert Palm die dicht bij een treffer was. Een snel genomen vrije trap zette hem vrij voor doelman Mart van Rossum, maar het Edese goudhaantje had vandaag pech. Zijn inzet ging via de paal naar de andere paal het doel uit. In deze fase leek DTS Ede terug te komen in de wedstrijd. Niet veel later brak Nehkomi Veldt door en haalde de achterlijn, maar in plaats van af te leggen schoot hij in de korte hoek, waar de bal een prooi was voor de SVL goalie.
   
  Vlak na de rust was er een fase waarin DTS Ede wat druk zette. Een goed genomen hoekschop van Haikaz Vervaart werd maar rakelings over gekopt door Christoph Willemsen. Niet veel later was er de poging van Evert Palm die met een hard schot net naast schoot. Maar toch was het heilige vuur niet aanwezig bij de Edenaren vandaag. SVL wist even zovele keren gevaarlijk door te komen. En zo was het in de 65e minuut dicht bij de tweede treffer na een goed genomen hoekschop van Ali Alkan, welke via de lat over ging. Er volgden enige wissels, maar het spel werd er niet beter op. In het slot werd Joël van Wijk met zijn lengte naar voren gestuurd. Het zorgde voor wat druk. Ook de ingevallen Frank Boers kwam enige malen gevaarlijk door over links, maar de verdediging van SVL bleef overeind. Ook de door DTS Ede geclaimde penalty werd niet toegekend. Het zorgde voor de nodige frustratie aan Edese zijde. De ingevallen Geert de Jong mocht na aanmerkingen op de leiding met direct rood het veld verlaten.
   
  Daarmee bewees DTS Ede zich een bijzonder slechte dienst vandaag. Komend weekend gaat het op bezoek bij Nivo Sparta en zal er wel degelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden.
   
  DTS Ede - SVL 0-1 (0-1)
  Doelpunten: 15. Bart Aalbertsen 0-1
  Gele kaarten: Jorrit Fiegen, Christoph Willemsen, Timon Brandsen, Maarten van Steenbeek
  Rode kaarten: Geert de Jong
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman (61. Geert de Jong), Joël van Wijk, Ahmed Lak (74. Frank Boers), Hidde Eshuis (8. Maarten van Steenbeek), Christoph Willemsen, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema (61. Shapoul Ali), Stijn Homburg, Evert Palm, Nehkomi Veldt (74. Huib Siefkes).
  SVL:
  Mart van Rossum, Amrah Baskak, Jeff van der Bult, Glenn Linnebank,Timon Brandsen, Rik van Leeuwen, Ali Alkan, Bart Aalbertsen, Jorrit Fiegen, Gennaro Ooft, Paul Emons.