• In memoriam Rijk Versteeg sr

  Dit weekend bereikte ons het bericht dat In de nacht van vrijdag op zaterdag na een lang ziekbed Rijk Versteeg senior rustig is ingeslapen.

  Rijk was al geruime tijd ernstig ziek. Zijn karakter was de strijd altijd aan te gaan en elke wedstrijd proberen te winnen. Helaas, deze wedstrijd kon hij niet winnen en op 71 jarige leeftijd is Rijk overleden.

  Rijk kwam na 15 jaar topvoetbal bij Ede in het seizoen 1979/1980 bij DTS spelen. En eigenlijk was hij een kind van DTS. Als Bloemenbuurtbewoner hoorde je eigenlijk bij DTS. Zijn zoon speelde toen al als jong kereltje bij DTS en nu kwam daar zijn vader bij.

  Maar de komst van Rijk deed 40 jaar geleden nogal wat stof opwaaien. In een interview met de Edese Courant zei  hij daar het volgende over: " Er is nogal wat te doen geweest toen ik na een lange Ede periode naar DTS ging. Wat ik daar nu meemaak had ik vier jaar eerder moeten doe. De sfeer spreekt mij zeer aan en bovendien wordt je in je waarde gelaten"  DTS heeft al die jaren kunnen genieten van de kwaliteiten van voetballer Rijk Versteeg, maar vooral van de mens Rijk Versteeg. Hij paste zich moeiteloos aan en hielp intensief mee met de bouw van het clubhuis op het nieuw sportpark Inschoten.

  In het tweede seizoen dat Rijk bij ons speelde was DTS zeer succesvol. Ouderen onder ons zullen ongetwijfeld de kampioenswedstrijd herinneren tegen Urk.. Het was een stralende zaterdag in alle opzichten. DTS werd kampioen in de tweede klasse en promoveerde. Na afloop liet Rijk zijn vreugde en emotie zien: "De duivensport is alles voor me, maar dit betekent nog veel meer voor mij" En daar stond onze reus met tranen in zijn ogen.

  Rijk was samen met de aanvoerder de leider van de jonkies en die heeft hij fantastisch op weg geholpen. DTS mag trots zijn zo een speler in zijn gelederen gehad te hebben. Zo heeft Rijk nog een aantal jaren op het hoogste niveau op zaterdag gespeeld om daarna in DTS 2 af te bouwen om vervolgens zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

  Wij leven mee met de kinderen en kleinkinderen en wensen hun veel sterkte toe.

  Beste Rijk, bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend.

  Rust in vrede.

  Bestuur DTS Ede

   

  Op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 is er gelegenheid tot condoleren bij Monuta aan de Maanderweg 19 in Ede. Op vrijdag 5 juli om 13.00 zal de uitvaart van Rijk Versteeg plaats vinden in het crematorium  aan de Slingerboslaan in Ede.