• HET 57e DTS’35 EDE JO13-1 TOP TOERNOOI WAS HEEL ZWAAR, MAAR HET WAS EEN ZEER GROOT SUCCES

   WINNAAR ADO DEN HAAG

  Het JO13-1 toernooi bij voetbalvereniging DTS’35 Ede was op 1 april wederom weer een groot succes. Er waren teams uit het hele land, allemaal uit de landelijke divisies. Ik denk zelf dat het een van de zwaarste toernooien van Nederland is voor JO13-1 teams. In 4 poules van 7 teams komen de winnaars in de Kruisfinales. Vervolgens naar de Finale en de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Door een afmelding van FC Den Bosch (door diverse oorzaken) moesten we last minute op zoek naar een vervanger en gelukkig kon VVOG JO13/14 nog meedoen.

  ADO Den Haag, AFC uit Amsterdam, AFC’34 uit Alkmaar, Alexandria’66 uit Rotterdam, Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn, Be Quick 1887 uit Groningen, BFC uit Bussum, SC Cambuur uit Leeuwarden, SVO DSO uit Zoetermeer, DTS’35 Ede, FC Emmen, De Graafschap uit Doetinchem, FC Groningen, HBS uit Den Haag, HVV Hollandia uit Hoorn, SV Houten, JVOZ uit Vlissingen, Koninklijke HFC uit Haarlem, MVV uit Maastricht, Voetbalacademie NEC uit Nijmegen, HV & CV Quick uit Den Haag, Quick’20 uit Oldenzaal, SV Schalkhaar, Spartaan’20 uit Rotterdam, TVC Breda, VVOG JO13/14 uit Harderwijk, Willem II uit Tilburg en AVV Zeeburgia uit Amsterdam.

  Het was een dag waar je als organisatie van droomt. Een schitterende voetbaldag. Er was regen voorspeld, maar gelukkig is er geen spat gevallen. Voor de omstreeks 2000 supporters was het warm genoegd om lekker langs de kant de spelers aan te moedigen. Er was in de omgeving bijna geen parkeerplaats meer te vinden.

  De wedstrijden waren zeer spannend van het begin tot het einde. De rivaliteit en de sportiviteit waren weer uitstekend. En wie zegt dat er weinig talent in Nederland rondloopt, heeft dan zeker in ieder geval dit toernooi bij DTS’35 Ede gemist. Dus komt u volgend jaar maar kijken op het JO13-1 toernooi bij de voetbalvereniging DTS’35 Ede.

  Rody Baltus uit Arnhem, Jaco van den Brink uit Ede, Melvin van Doesburg uit Utrecht, Eelco van Hal uit Ede, Bram Kastein uit Ede, Sebastiaan van der Loef uit Roelofarendsveen, Toni Nanninga uit Breda, Christiaan Nizzer uit Breda, Jordi van Orsouw uit Oss, Jari Procee uit Zwolle, Harm Reemst uit Ede, Thibout Tardieu uit Wageningen, Richarlson Wieskamp uit Arnhem, Marthijn Witteveen uit Apeldoorn en Gijs van de Zande uit Nijmegen.

  Een heel groot compliment aan jullie als scheidsrechters, mede door jullie is dit toernooi meer dan perfect verlopen.

  De JO13-1 van DTS’35 Ede won de wedstrijd tegen Willem II met 2-1.

  Kleine nederlagen tegen ADO Den Haag (0-1), VVOG JO13/14 (0-1), AFC (1-2) en grote nederlagen tegen SV Schalkhaar (0-4) en JVOZ (0-4).

  De leiding (Jan Jaap van der Poel, Mees Stegeman en Willem van Dam) van de JO13-1 kunnen trots zijn op hun spelers die een heel goed toernooi hebben gespeeld. DTS’35 JO13-1 jullie mogen terugkijken naar een uitstekend toernooi.

  Poule A

  Een klasse apart was ADO Den Haag die 5 wedstrijden won en 1 wedstrijd gelijk speelde werd met 16 punten winnaar werd in deze poule. VVOG JO13/14 speelde ook een uitstekend toernooi en werd 2e met 13 punten, JVOZ en AFC verloren de laatste wedstrijden van de poule anders zou het heel spannend zijn geweest wie poulewinnaar zou zijn geworden.

  Stand: ADO Den Haag 16, VVOG JO13/14 13, JVOZ 10, AFC 9, Willem II 6, SV Schalkhaar 4 en DTS'35 Ede 3.

  Poule B

  De Graafschap won de laatste wedstrijd in de poule tegen SC Cambuur met 2-0. In deze poule speelde ze 6 wedstrijden en speelde 2 wedstrijden gelijk en werd hiermee de nummer 1 in deze poule. Complimenten voor Alexandria’66, Quick’ 20 en SC Cambuur die voortreffelijk meededen in deze mooie poule.

  Stand: De Graafschap 14, Alexandria’66 11, Quick’20 11, SC Cambuur 10, TVC Breda 5, HVV Hollandia 4 en AVV Zeeburgia 3.

  Poule C 

  In deze poule was Voetbalacademie NEC duidelijk de sterkste, goede tweede en derde werden HV & CV Quick en FC Emmen deden het uitstekend goed deden in deze poule.

  Stand: Voetbalacademie NEC 16, HV & CV Quick 13, FC Emmen 12, SV Houten 7, HBS 7, BFC 5 en Be Quick 1887 0.

   Poule D

  In deze poule ging het tussen Alphense Boys en de Koninlijke HFC wie uiteindelijke poulewinnaar werd,  Alphense Boys moest de laatste wedstrijd winnen tegen MVV om poulewinnaar te worden en dat deden ze met 3-1duidelijk de sterkste en kwam zodoende moeiteloos in de kruisfinale. De Koninklijke HFC heeft een voortreffelijk toernooi gespeeld.

  Stand: Alphense Boys 15, Koninklijke HFC 14, AFC’34 9, Spartaan’20 8, MVV 8, SC DSO 3, FC Groningen 1.

  Kruisfinales

  Na een lange dag waren de poulewedstrijden afgelopen en konden we beginnen aan de Kruisfinaleronde.

  De Kruisfinales gingen tussen vier hele goede ploegen van het toernooi, dit waren ADO Den Haag, De Graafschap uit Doetinchem, Voetbalacademie NEC uit Nijmegen en Alphense Boys en Alphen aan den Rijn.

  De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Voetbalacademie NEC was een strijd waar de toeschouwers van genoten. ADO Den Haag won uiteindelijk met 2-0 en ging zo door naar de finale.

  De andere wedstrijd ging tussen De Graafschap en Alphense Boys was een strijd waar De Graafschap al heel veel krachten hadden verspeeld (zowel een toernooi de dag ervoor in België en het toernooi in Ede) al in de voorgaande wedstrijden, het werd uiteindelijk 1-4 voor Alphense Boys.

  Derde en Vierde plaats

  De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Voetbalacademie NEC en De Graafschap. Deze hele leuke wedstrijd eindigde in 1-1. De strafschoppen moesten uiteindelijk de winnaar bepalen en de strafschoppen serie werd gewonnen door De Graafschap dat automatisch derde werd van het toernooi, Vierde werd Voetbalacademie NEC en naar een vermoeiende dag keerden zij trots terug naar Doetinchem en Nijmegen.

  Finale

  De Finale was een echte thriller tussen ADO Den Haag en Alphense Boys Alphense Boys kwam op een 0-1 voorsprong iedereen dacht het is gebeurd met ADO Den Haag. Alphense Boys dacht de winst binnen te hebben, maar ADO Den Haag maakte 1-1 gelijk en het bleef spannend tot de allerlaatste minuten van het toernooi. De strafschoppen moesten ook hier uiteindelijk de winnaar bepalen, ADO Den Haag won de strafschoppenserie met 9-8. Een goede winnaar was ADO Den Haag. Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn werd tweede, een zeer goede sportieve ploeg die verdienstelijk speelde op dit toernooi.


  Alle lof voor de ploegen in de Kruisfinales, ze toonden zich gedisciplineerde en professionele elftallen en we hopen dat ze volgend jaar weer allemaal terugkomen op ons JO15-1 toernooi.

   

  Bij de prijsuitreiking werden de bekers overhandigd door Bert van Asselt en Sven van Asselt. Er waren bekers en medailles en vaantjes voor
  Alle finalisten van de 1e tot en met de 4e plaats waardoor niemand met lege handen huiswaarts hoefde te keren. Alle deelnemers kregen ook een vaantje.

  Organisatie

  De toernooiorganisatie kan terugkijken op een zeer drukke maar super geslaagde dag. Het weer werkte gelukkig mee en de teams streden voor wat ze waard waren. Ook de scheidsrechters waren van zeer hoge kwaliteit en zeer tevreden en keken tevreden terug op een sportief verlopen toernooi. Het is goed om te zien dat bij veel van deze teams, die allemaal op een hoog niveau voetballen, de discipline zowel onderling op het veld als in de bejegening van de scheidsrechters prima in orde was.

  De conclusie aan het eind van deze lange voetbal dag is duidelijk: de spelers streden met gezonde rivaliteit en met de sportieve wil om te winnen. Daarbij was er voor de vele toeschouwers veel te genieten. In deze leeftijdsgroepen zit heel veel talent. Er waren dan ook veel scouts van betaalde voetbalclubs aanwezig.

  De organisatie wil een compliment maken aan alle deelnemers, begeleiders, ouders en verdere supporters. Iedereen heeft zich uitstekend gedragen, zowel op als langs het veld, in de kantine en in de kleedkamers. Het was voor ons op deze manier een waar genoegen om dit toernooi voor jullie te organiseren en we hopen dan ook dat velen van jullie volgend jaar weer voor ons toernooi kiezen. We hebben ons voor 200% ingezet om een leuk toernooi neer te zetten en als dat dan op waarde wordt geschat door de deelnemers is het dubbel en dwars de moeite waard.

   

  Zonder de vele vrijwilligers konden wij dit toernooi niet tot een succes maken. De bar- en keukenmedewerkers, de scheidsrechters, onze perfecte EHBO’ers Ria de Graaf en Hesseline van Oort, de fotograaf Sandra van Dam, de organisatie Sven van Asselt, Jelle de Jong en Sharon Schrier, de gastvrouwen Saffia Bonestroo, Liza Magolidou, Mehran Massarrat en Chantal van Twillert in de bestuurskamer, de mensen van de accommodatie Reem de Boer en Ahmet Abba.

  Jullie waren weer top, grote klasse!

   

  Namens de toernooicommissie willen wij iedereen bedanken want jullie maakte dit toernooi tot een succes en een onvergetelijke dag, bedankt namens de voetbalvereniging DTS’35 Ede

  Bert van Asselt

  Toernooiorganisator DTS’35 Ede JO13-1

   

  Bron Foto’s:                                                        Sandra van Dam
  Bron opname wedstrijden:                               OZ3 Sports Video op You Tube

  RV Visuals Videoproductiebedrijf                     Ronald Vermeulen op Facebook en Instagram