• DTS Ede Heren 1 en Dames 1 winnen bekerwedstrijd

EDE DTS Ede deed in haar tweede bekerduel wel haar plicht.

Zondag tweedeklasser Columbia werd met een 6-1 nederlaag terug naar Apeldoorn gestuurd.

,,Een goede reguliere overwinning'', oordeelde Jeroen Spies. ,,Het was veel beter dan vorige week. Tegen deze tegenstanders moet je gewoon ruim winnen. Columbia speelde 3-5-2. Voor ons was dat interessant. Tegelijkertijd was het voor hen wel dodelijk.''

Halverwege was het nog 2-0 door doelpunten van Mohammed Laukili (op archief foto) en Haikaz Vervaart. Tussendoor had doelman Robin Franken nog een strafschop gestopt. ,,Wij hadden het veel beter moeten uitspelen in de eerste helft. Dan waren we veel vaker alleen voor de keeper gekomen'', had de trainer in de rust aangestipt.

De tweede helft werd de marge vergroot naar 6-1. Nadat het eerst nog 2-1 was geworden, waren het Jurriën van der Horst, Ryan Ekoe, Jeroen Cramer en Anass el Hassnaoui die scoorden.

,,Ik ben tevreden over deze wedstrijd. Vanwege diverse omstandigheden ontbraken een aantal spelers. Daarom kon Geert de Jong, een broertje van Mart, nog zijn debuut maken. Zaterdag hoop ik bij Lunteren een vrij complete groep te hebben. Of ik dan met de beoogde basis ga spelen, weet ik nog niet'', besluit Jeroen Spies.

Met vier punten uit twee duels is DTS Ede hard op weg naar de volgende bekerronde.  Bron: EdeStad

DTS Vrouwen 1 zeker van plek in tweede bekerronde.

De tweede bekerwedstrijd voor de vrouwen van DTS werd zaterdag in eigen huis tegen Oranje Nassau gespeeld. DTS startte prima aan de wedstrijd door in de 9e minuut de score te openen. Willeke Pater tikte een voorzet van Carolien Filippo beheerst binnen. Na een half uur spelen was het Filippo zelf die het net vond. Met een fraaie trap net buiten de zestien meter verdween de bal in de verre hoek: 2-0.

Hoewel het organisatorisch niet helemaal goed stond bij DTS en de net gepromoveerde hoofdklasser hierdoor de mogelijkheid kreeg om te voetballen, was er de eerste helft geen groot gevaar voor keepster Renate Verhoeven. Defensief stond de thuisploeg namelijk wel goed. DTS domineerde het spel, maar niet met veel overtuiging. Daar veranderde na rust weinig aan, ook al stond de organisatie toen wel beter en werd er met vlagen goed positiespel gespeeld. Aan kansen lag het deze middag niet. Wel aan de scherpte voor de goal en een aantal goede reddingen van de Groningse keepster, waardoor de score beperkt bleef.

In blessuretijd ging het bij DTS mis in de omschakeling en Oranje Nassau maakte daar dankbaar gebruik van met een goede counter waaruit gescoord werd. Spannend werd het niet meer, omdat de scheidsrechter vrij snel na de 2-1 affloot. Door deze overwinning is DTS al geplaatst voor de volgende bekerronde, ondanks dat de derde poulewedstrijd aankomende zaterdag nog gespeeld moet worden. Eersteklasser ASC’62 is dan de tegenstander van DTS. In Ede zal om 15u worden afgetrapt