• 'VRIJWILLIGER IN BEELD' (3)

  Na twee mooie verhalen van twee ras-DTS-ers aan mij de eer om een stukje te schrijven.

  Mijn naam is Hans van der Werf, gelukkig getrouwd met Sigrid en de trotse vader van Floor, Sjoerd en Siri.
  In mijn jeugd woonde ik in Bennekom. Tot mij 16de zat ik bij Scouting Bennekom. Met mijn vrienden voetbalden wij de rest van het weekend altijd op veldjes en schoolpleintjes in het dorp. Ook lag er achter het voormalige Streekziekenhuis in Bennekom een prachtig voetbalveld waar wij vele uren met plezier hebben gevoetbald. Een paar van mijn vrienden voetbalden al bij VV Bennekom en vroegen regelmatig of ik ook niet eens bij VV Bennekom wilde voetballen.

  Toen ik 16 was trok ik de stoute voetbalschoenen aan en ging ik voor VV Bennekom spelen. Omdat ik op wat latere leeftijd in stapte kwam ik in de A3. Mijn trainer toen vond dat ik best hoger kon en zo kwam ik in de B2. Leuk elftal waar ik snel de kneepjes van het voetbal leerde. In de jaren erop speelde ik in de A2. Wij hadden mooie jaren met leuk voetbal en veel gezelligheid. Na de A maakte ik de overstap naar de senioren en kwam ik in Bennekom 2. In dat jaar speelde ik samen met het grote talent Kees van Wonderen. Was een zeer leerzame tijd. Helaas raakte ik geblesseerd en ging ik na mijn herstel voetballen bij de oud eerste spelers van Bennekom in het beruchte vierde. De "oude" heren tikten er rustig op los en lieten de nog jonge honden kilometers maken op het veld.

  Daarna kwam de studietijd en moest in nog in militaire dienst. Voetbal kwam op laag pitje te staan. Na mijn omzwervingen door Nederland van Maastricht naar Groningen kwamen mijn vrouw en ik en onze kinderen in 2005 weer in de Gemeente Ede te wonen. Back to the roots. In 2007 werd ik zelfstandig belastingadviseur.
  In 2009 ging mijn zoon Sjoerd met vriendjes eens kijken bij DTS Ede. Langs de kant bij de speelgroep waren er meer ouders die samen met Aart de Zeeuw de jonge jeugd gingen trainen. Voor mij het begin om bij DTS te gaan trainen en coachen. Ondertussen doe ik dat al bijna tien jaar en geniet ik nog elke training van de groep die ik voor mij heb. Ik vind het leuk om mijn passie voor het spelletje over te brengen op de spelers.

  Samen met de ouders en de andere vrijwilligers kunnen alle spelers binnen DTS lekker voetballen en als ze dat willen presteren.
  Waar ik zelf trots op ben is dat wij al jaren in ons team (nu JO15-2) enkele jonge meiden hebben spelen die helemaal zijn opgenomen in het team en zeker niet onder doen voor de heren. Top Britt en Djem!

  Ik vind het dan ook super van DTS dat het vrouwen/meisjes voetbal zo gestimuleerd wordt. Ga zo door!

  Ik hoop in de toekomst dat er meer vrijwilligers zijn om een grote club als DTS draaiende te houden. Samen kan dat en dan heb je een schitterende club waar iedereen trots op kan zijn.

  Volgende week zou ik het stokje willen overdragen aan vrijwilliger Pico Hendriks die al jaren helpt bij het meisjes/vrouwenvoetbal van DTS Ede.