• Goede zege DTS Ede

  DTS Ede heeft vanmiddag in Dordrecht Oranje Wit verslagen. Invaller Frank Boers besliste het duel een kwartier voor het einde.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto : Albert Willemsen
   
  Vandaag moest DTS Ede naar Dordrecht voor het uitduel tegen Oranje Wit. Een tegenstander waar het nog nooit in competitieverband tegen kwam. Voorafgaand aan het duel hadden de Dordrechtenaren 7 punten weten te vergaren deze competitie.
  Op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur - vanwege de achtste finale van het grote oranje op de WK - werd er afgetrapt. In de aantrekkelijke beginfase waren er meteen mogelijkheden aan beide zijden. De thuisploeg kwam een teenlengte te kort om van dichtbij toe te slaan. Even later een mooie aanval van de Edenaren, die eindigde met een kopbal naast het doel. Verder was het slordig aan beide zijden. Er was veel balverlies. In de 38e minuut had de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen, maar de lob over doelman Robin Franken ging naast.
   
  In het tweede bedrijf speelde DTS Ede met wat meer drang naar voren. Haikaz Vervaart zag zijn schot net naast gaan. Even later kreeg de inzet van Evert Palm hetzelfde lot. De thuisploeg kwam tussendoor ook enige malen gevaarlijk door. Robin Franken keepte ook vandaag weer een prima wedstrijd en hield enige malen zijn ploeg in de wedstrijd. Na de dubbele wissel aan Edese zijde wist DTS Ede steeds vaker de Dordtse verdediging uit een te spelen. Shapoul Ali kreeg de kans te scoren na goed voorbereidend werk van Ahmed Lak, maar schoot over. Frank Boers kwam nog eens goed door en zag zijn schot naast gaan. Even later mocht hij op herhaling en ditmaal was het raak; 0-1. DTS Ede kreeg kansen op meer in de slotfase. Zo was Stijn Homburg ook nog dicht bij een treffer. In het slot liet de thuisploeg de kans op de gelijkmaker liggen.
   
  Een goede zege voor de Edenaren, die zich hiermee handhaven in de top van het klassement. Komend weekend ontvangt het in eigen huis koploper Scherpenzeel.
   
  Oranje Wit - DTS Ede 0-1 (0-0)
  Doelpunten: 75. Frank Boers 0-1
  Gele kaarten: geen
   
  Oranje Wit:
  Jesper Harmans, Joris in 't Veld, Manucho Adelino, Ibo Ozbilek, Pascal van der Kooij, Brandon Könemann, Mike Langerak, Duane Wolleswinkel, Raul Louwman, Rodney Huijgen, Achraf Bouchrit.
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Joël van Wijk, Ahmed Lak (85. Geert de Jong), Christoph Willemsen (89. Maarten van Steenbeek), Haikaz Vervaart, Stijn Homburg, Shapoul Ali (85. Etienne Baars), Evert Palm (67. Frank Boers), Nehkomi Veldt (67. Huib Siefkes).