• Eenvoudige zege DTS Ede

  DTS Ede heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. In eigen huis werd een eenvoudige zege geboekt. Hierden moest er aan geloven en werd met 4-0 opzij gezet. Grote man vandaag aan Edese zijde was Frank Hol die met drie treffers tot de verbeelding sprak. De andere treffer kwam op naam van Anoaur Tmim.

  Verslag: René Willemsen

  Vandaag ontving DTS Ede met Hierden een tegenstander die in de onderste regionen verkeerd van de 1e klasse D. Maar van onderschatting kan geen sprake zijn gezien deze sterke competitie. Aan Hierden onthoud DTS Ede nog warme herinneringen aangezien daar afgelopen jaar de periodetitel met een overtuigende overwinning werd behaald.

  DTS Ede startte goed en al in de tweede minuut was Remco Speelziek met een lob over de uitkomende keeper dicht bij de openingstreffer. Daarna bleef de druk op de Hierdense defensie. In de twintigste minuut had het op voorsprong moeten komen. Een scrimmage voor de goal werd tot drie keer toe ingezet, maar even zo vaak van de lijn weggewerkt. Amper een minuut later gebeurde dan eindelijk wat al even in de lucht hing. Na een fraaie een twee met Remco Speelziek was het Anouar Tmim die raak schoot; 1-0. In deze fase volgde aanval op aanval en niet veel later lag de tweede bal al in het net. Een klassieke aanval via de over de rechterflank opstomende Bram Holtman werd door Frank Hol afgerond; 2-0. Hierden kwam er maar zelden uit en dan leidde tot ingrijpen van de kant. Na een dubbele wissel herstelde de ploeg zich en zocht het zowaar enige maal de aanval. In de 41e minuut was het dicht bij de aansluitingstreffer toen een goed geplaatste kopbal via de paal naast ging.

  In het tweede bedrijf waren er enige slordigheden in de opbouw en Hierden zette vol pressing. Dit zorgde er voor dat, de tot dan toe niet in actie gekomen doelman, Robin Franken enige malen redding moest brengen. Uiteraard ontstond er ook meer ruimte om te voetballen en daar werd door DTS Ede handig gebruik van gemaakt. Zo ook in de 55e minuut toen Frank Hol vanaf het middenveld zelf de aanval opzette. Hij vond op de rechterflank Anouar Tmim in vrije positie, die de bal met een afgemeten voorzet weer afleverde, waarna Frank Hol afrondde; 3-0. Er volgden kansen op meer, maar ook Hierden was enige malen gevaarlijk. De Edese defensie bleef overeind. Er volgden de nodige wisselingen en DTS Ede speelde de wedstrijd vakkundig uit. Tien minuten voor tijd maakte Frank Hol zijn derde en tevens mooiste van die middag. Met een prachtige lob over de uitgekomen doelman Nick Grootkarzijn wist hij andermaal te scoren; 4-0.

  Daarmee heeft DTS Ede gedaan wat het moest doen. Komend weekend volgt nog het uitduel tegen KHC in Kampen.

  DTS Ede - Hierden 4-0 (2-0)

  Doelpunten: 21. Anouar Tmim 1-0, 25. Frank Hol 2-0, 55. Frank Hol 3-0, 80. Frank Hol 4-0

  Gele kaarten: Joel van Wijk

  DTS Ede:

  Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Kevin Velthuizen, Michel Hol (70. David Scholte), Anouar Tmim (65. Mohamed Laukili), Jesse Buikema, Frank Hol, Remco Speelziek (80. Geert de Jong).

  Hierden:

  Nick Grootkarzijn, Yannick Olofsen, Ewout Mulder, Martijn Ruiter (35. Dominique Denzel), William Beelen, Yorick Hogetoorn, Edwin Dekker (72. Laurens Brouwer), Dani Cloteda (35. Rick Boersma), Tim Brockhoff, Donovan Bock, Casper Krop.