• DTS toont zich terechte koploper met 1-7 winst op RVVH

   

  Na twee vrije zaterdagen mocht DTS afgelopen zaterdag weer aan de bak. In theorie kon de titel al worden binnengesleept, maar dan moest het ten eerste zelf winnen en was het dan nog afhankelijk van Saestum en Ter Leede.

  In Ridderkerk werd afgetrapt tegen RVVH, dat vorig jaar promoveerde naar de Topklasse en nu knap de 6e plek inneemt. In eigen huis werd eerder dit seizoen met nipt 1-0 gewonnen van de promovendus en dus was duidelijk dat de focus op scherp moest om deze ploeg te verslaan. Dat bleek ook wel aan het begin van de wedstrijd. De thuisploeg kwam sterk en fel uit de startblokken. Het eerste schot op goal was van RVVH, maar dat ging via de bovenkant van de lat over. In de 10e minuut werd nogmaals van vlak buiten het zestienmetergebied afgevuurd op goal. Renate Verhoeven kon met een prachtige redding een goal in de kruising voorkomen. Helaas voor haar werd in de rebound alsnog de 1-0 binnengetikt door Viviane Verheijen, die alerter was dan de Edese defensie. Binnen 5 minuten kwam er weer een grote kans voor de ploeg uit Ridderkerk, maar dat schot ging naast. In de 19e minuut deed DTS eindelijk wat terug. Sofie Houba tikte uit de rebound de gelijkmaker binnen nadat eerst Ilse van der Zanden en daarna Willeke Pater een schot op goal hadden gelost. RVVH brak daarna nog een keer gevaarlijk uit over rechts, maar dat was het laatste echte wapenfeit van de ploeg.

  Hierna was DTS heer en meester en werd het de middag van Willeke Pater (foto). Na bijna een half uur spelen schoot Pater in de kluts de 1-2 binnen. Vlak voor rust werd het nog 1-3 nadat Kirsten Koopmans voorgaf, Sofie Houba de bal opzij legde en Daphne van Kruistum de bal binnenschoof. Na rust ging DTS weer verder waar het gebleven was. In de 48e minuut schoot Willeke Pater haar tweede binnen na een combinatie tussen Carolien Filippo en Sofie Houba: 1-4. Een fase gebeurde er niet zoveel noemenswaardigs, tot aan de 70e minuut. Toen tekende Pater aan voor haar derde deze middag na een goede pass van Kirsten Koopmans. Een kwartier voor tijd kreeg DTS een corner, die Daphne van Kruistum inspeelde op Carolien Filippo. Deze legde terug op de zestien waar Ilse van der Zanden met een hard schot de 1-6 op het scorebord zette. Wie anders dan goudhaantje Willeke Pater beslist de eindstand op 1-7 in de 83e minuut. Een dieptepass van Ilse van der Zanden rondde zij beheerst af met een laag schot langs de keepster. 
  Saestum en Ter Leede deden wat van hen verwacht werd en wonnen hun wedstrijden, waardoor het verschil 9 punten blijft met nog drie wedstrijden op het programma. DTS kan dus aankomende zaterdag het kampioenschap binnenhalen als minimaal gelijk wordt gespeeld. 
  Ter Leede is dan de tegenstander in Ede. Er zal om 15 uur op sportpark Inschoten worden afgetrapt.

  Statistieken
  Wedstrijd: RVVH - DTS 
  Datum: 4 mei 2019 
  Plaats: Ridderkerk

  Foto: Johan Meijboom


  Eindstand: 1-7 (1-3)

  Doelpunten
  1-0 Viviane Verheijen 10e 
  1-1 Sofie Houba 19e 
  1-2 Willeke Pater 26e
  1-3 Daphne van Kruistum 42e 
  1-4 Willeke Pater 48e 
  1-5 Willeke Pater 70e 
  1-6 Ilse van der Zanden 74e 
  1-7 Willeke Pater 83e

  Opstelling DTS
  Renate Verhoeven;
  Nikki van der Wijk (71e Sarina Groeneveld); Ilse van der Zanden; Gera op den Kelder; Anoek Blankespoor;
  Sofie Houba (65e Danae Dekker); Joëlle de Bondt (71e Sanne van Dijk); Kirsten Koopmans;
  Carolien Filippo; Willeke Pater; Daphne van Kruistum 
  Wissels: Anne Hendriks, Seline van den Hoek, Eveline Zech, Jaimy Jansen (K)