• DTS Ede werkt aan doelsaldo in Bennekom
    DTS Ede heeft vanavond flink uitgehaald in Bennekom. In de "Derby van Ede" was DTS Ede heer en meester en kwam Bennekom er met een 0-5 nederlaag nog genadig af. Namens de Edenaren wisten Stijn Homburg, Ko Snel, Frank Boers (2x) en Huib Siefkes toe te slaan. In de slotfase maakte Manell Matulessy nog zijn officiële debuut voor de blauwwitten.

Verslag: René Willemsen

Vandaag mocht DTS Ede op bezoek bij Bennekom. Al weken werd er uitgekeken naar deze belangrijke derby. De Bennekommers kende een slechte start van de competitie, maar wisten de laatste weken een goede serie neer te zetten. DTS Ede wist, ondanks een blessuregolf, ook de nodige punten bij elkaar te spelen. Vorig weekend wist het nog te imponeren bij LRC in Leerdam, maar moest het de punten delen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Ede eindigde onbeslist in een 1-1 gelijkspel. Voorafgaand aan deze wedstrijd had DTS Ede 2 punten meer dan de thuisploeg, waarmee het de vierde plaats in de 1e klasse D bezet.

Deze heuse avond wedstrijd startte met veel vuurwerk en fakkels. De opkomst van beide selecties was dan ook een hele mooie. Om 19.05 uur werd er dan eindelijk afgetrapt. En al snel pakte DTS Ede het initiatief, wat het daarna ook niet meer uit handen zou geven. In de 8e minuut was er het eerste schot op doel van de Edenaren, wat werd gestopt door doelman Christian de Haan. Niet veel later was het Kai Huisman, die zich vrij gemakkelijk vrij speelde en in kansrijke positie veel te ongecontroleerd hard over schoot. DTS Ede voetbalde veel gemakkelijker en werd steeds dreigender. Na een mislukte doelpoging van Frank Boers uit een vrije trap net buiten de zestien meter, was het in de 15e minuut wel raak. Een voorzet vanaf de linkerzijde van Frank Boers, werd binnen gelopen door Stijn Homburg; 0-1. DTS Ede ging op zoek naar meer en controleerde het duel volledig. In de 23e minuut werd Frank Boers vrijgespeeld en hij wist de bal langs de uitkomende Bennekomse doelman te werken, maar deze poging ging op de paal. Aanval op aanval volgde en pogingen tot een Bennekomse tegenstoot werden er vrij snel uitgehaald. DTS Ede verzuimde alleen zichzelf te belonen. In de eindfase was het niet effectief. In de 45e minuut kreeg Huib Siefkes de kans om toe te slaan, maar ook zijn inzet werd gestopt. Amper een minuut later was het alsnog raak. De mee opgekomen centrale verdediger Ko Snel kopte een corner binnen; 0-2.

Aan Bennekom zijde werd ingegrepen en hoopte men met drie wissels het duel te doen kantelen. Veel leverde dit echter niet op. DTS Ede bleef maar combineren en wist zowat elk duel te winnen. Slechts 5 minuten na de rust sloeg men weer toe. Een fraaie combinatie eindigde bij de vrijgespeelde Frank Boers, die van dichtbij binnen schoot; 0-3. Bennekom kon daar maar bitter weinig tegen overzetten. De Edenaren speelden hun beste duel van dit seizoen en dat uitgerekend in de Edese derby. Bennekom kreeg geen schot op doel in de tweede helft, terwijl het zelf enige malen goed weg kwam. Zo was het fortuinlijk toen het schot van Huib Siefkes in de 63e minuut op de lat belandde. Niet veel later was het wederom Huib, die de trekker kon overhalen. Captain Bram Holtman raasde over de rechterzijde naar voren en leverde een afgemeten voorzet af, die door Huib in kansrijke situatie in de handen van de Bennekom goalie werd geschoten. Toch viel er nog meer te juichen voor de ruim opgekomen DTS Ede aanhang. In de 67e minuut was het wederom Frank Boers die scoorde. Dit maal was Ahmed Lak de aangever vanaf links; 0-4. DTS Ede ging door en in de 80e minuut vond Huib Siefkes dan ook zijn doelpunt; 0-5. Er volgde nog enige wissels en de ingevallen Etienne Baars schoot ook nog een bal binnen, al werd dit doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. In het slot mocht Manell Matulessy nog zijn officiële debuut maken voor DTS 1. En daarmee werd de uitslag 0-5. Een uitslag die nog veel erger voor de thuisploeg had kunnen uitvallen.

Daarmee werkt DTS Ede aan het doelsaldo en blijft het meedoen in de top van het klassement. Al is dat vandaag wel het laatste waar naar gekeken wordt. De blauwwitten mogen zich voorlopig de beste van Ede noemen en dat is een mooie uitkomst van een mooie avond. Vooral het vertoonde spel maakte indruk. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis Almkerk. Bennekom mag op bezoek bij LRC in Leerdam.

Bennekom - DTS Ede 0-5 (0-2)
    Doelpunten: 15. Stijn Homburg 0-1, 45+1 Ko Snel 0-2, 50. Frank Boers 0-3, 67. Frank Boers 0-4, 80. Huib Siefkes 0-5
    Gele kaarten: Just Berends