• DTS Ede Vrouwen 1 maatje te groot voor RCL

   

  RCL, de ploeg uit Leiderdorp die nog strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, was vandaag de tegenstander van DTS. Voor de verandering moest de ploeg uit Ede weer eens op echt gras spelen. Waarschijnlijk mede hierdoor oogde het spel vrij rommelig, vooral aan het begin van de wedstrijd. Maar de ranking van beide ploegen ?? de nummer 11 tegen de nummer 2 - was in het veld wel goed zichtbaar;

  DTS was dominant en speelde met name op de helft van de tegenstander. Toch hield de thuisploeg het ruim een half uur vol om de nul te houden. Dit met dank aan enkele fantastische reddingen van hun keepster. Vooral het harde schot van Sylvia Smit op aangeven van Willeke Pater in de 11e minuut, waarbij de keepster haar goal schoon wist te houden, is het vermelden waard. In de 35e minuut speelde Sofie Houba zichzelf vrij en schoot de verlossende 0-1 goed in de linkerhoek. Hier bleef het ook bij tot aan de rust.

  Na rust was DTS gelijk weer de bovenliggende partij en gaf het druk op de Leiderdorpse defensie. Toch werd er pas in de 62e minuut weer gescoord. De voor Willeke Pater in het veld gekomen Eveline Zech schoot op aangeven van Sofie Houba de bal langs de Leiderdorpse keepster: 0-2. In de 69e minuut werd Houba vervangen voor Anoek Blankespoor.

  Na een drinkpauze was het weer Eveline Zech die het net wist te vinden. Na doorjagen op de laatste vrouw van RCL schoot zij de 0-3 over de keepster. Vier minuten later had Zech een hattrick te pakken toen zij een perfecte vroege voorzet van Daphne van Kruistum kon binnentikken: 0-4. Vijf minuten voor tijd was het weer Daphne van Kruistum die voor veel gevaar zorgde en over links voorbij haar tegenstander kwam. Zij legde de bal opzij waarna Zech de bal over de lijn tikte. Maar de scheidsrechter volgde trouw de grensrechter die heel fanatiek met zijn vlag in de weer was deze middag en keurde de goal af. Van Kruistum kreeg geel voorgeschoteld na commentaar op de leiding. 
  In de slotfase van de wedstrijd werd het nog 0-5 nadat Ilse van der Zanden een fraaie voorzet gaf die door Zech bij de tweede paal in de verre hoek werd gekopt.

  De drie punten gingen dus mee naar Ede. Maar ook koploper Saestum wist weer te winnen en staat nog altijd 5 punten los van DTS. Volgende week wordt de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. In eigen huis trapt DTS om 14:30 uur af tegen hekkensluiter Barendrecht, dat al zeker is van degradatie. DTS móet winnen om nog kans te houden op de titel, maar is daarin afhankelijk van het resultaat van Saestum, dat tegen Jong ADO zal spelen.

  Statistieken
  Wedstrijd: RCL - DTS 
  Datum: 12 mei 2018 
  Plaats: Leiderdorp

  Eindstand: 0-5 (0-1)

  Doelpunten
  0-1 Sofie Houba 35`
  0-2 Eveline Zech 62`
  0-3 Eveline Zech 74`
  0-4 Eveline Zech 78`
  0-5 Eveline Zech 88`

  Opstelling DTS
  Charlotte Moor;Sarina Groeneveld; Ilse van der Zanden; Gera op den Kelder; Jade Hensen; Joëlle de Bondt; Sofie Houba (69` Anoek Blankespoor); Sylvia Smit; Daphne van Kruistum; Willeke Pater (60` Eveline Zech); Carolien Filippo (80` Suze Thung)

  Wissels: Anoek Blankespoor, Eveline Zech, Suze Thung en Jaimy Jansen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com