• DTS Ede verliest gevecht in Barneveld

  Vanmiddag is DTS Ede in Barneveld tegen een nederlaag opgelopen. Na een zwakke eerste helft ging het met een 2-0 achterstand aan de thee. Na de rust kwam DTS Ede wel beter in de wedstrijd, maar wist het na de aansluitingstreffer van Joel van Wijk niet door te drukken. In de blessuretijd maakte SDVB het af en eindigde het duel in 3-1.

  Verslag: René Willemsen
  Foto 's: www.fotostudio-albert.nl

  Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij SDVB in Barneveld. Niet alleen een heuse streekderby, maar ook een wedstrijd tegen een "angstgegner". DTS Ede heeft de laatste edities in Barneveld niet tot winst kunnen komen. Voorafgaand aan dit duel had SDVB 6 punten minder weten te vergaren dan de Edenaren.

  Het eerste kwartier was het spel erg slordig aan beide zijden. Veelvuldig balverlies was het kenmerk van deze fase. Na drie minuten had de thuisploeg zomaar op voorsprong kunnen staan nadat doelman Robin Franken een hard schot niet klem had. Bij de rebound wist hij echter redding te brengen. Daarna was het lang wachten op iets wat op een kans leek. In de 17e minuut was Jesse Buikema dicht bij een doelpunt. Zijn goed geplaatste lob werd nog van richting veranderd en daalde precies onder de lat. Doelman Ruben van de Streek wist met een prima reflex een doelpunt te voorkomen. Langzamerhand kreeg SDVB de wedstrijd in handen. Het harde werken legde het voetbal van de Edenaren stil en duel op duel werd gewonnen. Het middenveld was volledig in handen van de thuisploeg. Een makkelijk gegeven vrije trap werd dankbaar verzilverd. Het was Ricardo Mengerink, die in zijn 100e duel voor SDVB, de score opende; 1-0. DTS Ede moest terug en gedurende enige minuten leek de organisatie weg te zijn. Zo ook in minuut dertig toen SDVB de defensie omsingelde en uiteindelijk de vrije man vond (Zakaria El Biyar),die eenvoudig van dichtbij kon binnen schuiven; 2-0. Net voor rust wist, bij een zeldzame uitbraak, DTS Ede met drie man voor het Barneveldse doel te verschijnen. Jesse Buikema drukte te gehaast af en de bal vloog naast. Coach Spies greep in en bracht met Frank Hol een echte spits. Vlak voor rust kreeg hij de kans van dichtbij binnen te koppen, maar zijn inzet ging voorlangs.

  DTS Ede kwam in de tweede helft beter voor de dag en zocht de aanval, maar stuitte vaak op het fysiek van SDVB. Zo ook in minuut 47 toen captain Bram Holtman met een flinke charge werd afgestopt aan de zijlijn. Levi Smit ontsnapte aan een rode prent, daar de referee het bij geel hield. Even later moest Bram Holtman alsnog het veld geblesseerd verlaten. Het spel werd steeds harder en de nodige gele kaarten volgden. In minuut 60 had Remco Speelziek de bal voor het binnen schieten. Na een goede actie op de linkerflank van Jeffrey Arends werd de inzet van Remco Speelziek door, de vandaag uitstekende keepende, Ruben van de Streek gestopt. Het was een voorbode van een Edese goal die niet veel later volgde. De mee opgekomen Joel van Wijk wist in de scrimmage van dichtbij raak te schieten; 2-1. Er was weer sprake van een wedstrijd. Al kwam het spel enige malen stil te liggen door opstootjes. De referee liet veel toe, maar had enige malen naar rood kunnen grijpen in het tweede deel van het duel. Dit alles maakte het duel weliswaar levendig, maar van goed voetbal was geen sprake meer. DTS Ede kon in het laatste deel van de wedstrijd ook geen vuist meer maken. Verbazingwekkend was het dan ook dat het maar rond bleef spelen, terwijl er toch aanvallend was gewisseld in het slot van de wedstrijd. Reeds in de blessuretijd maakte SDVB een einde aan alle twijfel en besliste Luuc Knul het duel; 3-1.

  Een dure misser voor de Edenaren die bij winst goede zaken op de ranglijst zou hebben gedaan. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis Hierden.

  SDVB - DTS Ede 3-1 (2-0)
  Doelpunten: 26. Ricardo Mengerink 1-0, 30. Zakaria El Biyar 2-0, 62. Joel van Wijk 2-1, 90+2 Luc Knul 3-1
  Gele kaarten: Levi Smit, Lesley de Vette, Luuc Knol, Niels Vugt, Joel van Wijk, Michel Hol

  SDVB:
  Ruben van de Streek, Mark van Oudbroekhuizen, Kevin Ooms, Jeffrey van Deuveren, Niels Vugt, Roy Bronkhorst, Lesley de Vette, Rico Kuijt, Zakaria El Biyar (78. Daquillio De Gama), Ricardo Mengerink, Levi Smit (69. Luuc Knul).

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman (57. Michel Hol), Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Anouar Tmim, David Scholte (40. Frank Hol), Jesse Buikema, Remco Speelziek, Jeffrey Arends (78. Mohamed Laukili).