• DTS Ede strandt in de eerste ronde van de nacompetitie

  Ook voor DTS Ede is het seizoen geëindigd. In de eerste ronde van de nacompetitie liep het vanavond tegen een 0-1 nederlaag aan. Al vroeg kwam tegenstander DZC´68 op voorsprong, maar konden de Edenaren ondanks enige goede kansen het tij niet doen keren. Dit betekent dat de blauwwitten ook komend seizoen te bewonderen zijn in de eerste klasse. In het slot van de wedstrijd debuteerden Matthijs de Groot en Joey Markgraaff in DTS Ede heren 1.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto 's: Albert Willemsen
   
  Vanavond was het dan zover. De start van de nacompetitie. In eigen huis ontving DTS Ede nummer 4 van de ranglijst DZC '68 uit Doetinchem. Een geduchte tegenstander. Eerder dit seizoen eindigde het thuisduel nog in een 1-1 gelijkspel. Het uitduel in Doetinchem werd met 1-3 gewonnen door de Edenaren.
   
  DTS Ede startte stroef en kwam maar moeilijk in haar spel. De gasten uit Doetinchem stonden goed georganiseerd en waren gedurende het grootste gedeelte van de eerste helft scherper en wonnen vaker de duels. In de 8e minuut was het ook gevaarlijk in de persoon van Stan Booms, die in een kansrijke positie naast schoot. Niet veel later is het wel raak. Balverlies op het middenveld leidt deze mogelijkheid in, waarin Cas Evers in vrije positie kan uithalen; 0-1. Meteen vanaf de aftrap is het Huib Siefkes, die met een hard afstandsschot dicht bij de gelijkmaker is, maar zijn schot gaat net over. In de 19e minuut is er een kans voor Frank Boers, die na goed afleggen door Huib Siefkes, zijn bal gestopt ziet worden. DTS Ede heeft het verder moeilijk en weet elkaar niet te vinden. Tot de laatste minuten voor de rust. Toen waren er twee goede kansen. Eerst was het Frank Boers, die van dichtbij uithaalde, maar zijn inzet met een prachtige reflex gepakt zag worden door de DZC '68 goalie. Even later was het zijn voorzet, die door Roy Ploeg van dichtbij werd binnen geprikt, maar wist de keeper er net nog een voet voor te zetten.
   
  In de tweede helft lag het spel vaak stil. DZC '68 trok alle middelen uit de kast om de Edenaren van het voetballen af te houden en met succes. Toch kwamen de Edenaren na de thee aardig voor de dag. Het zette de opleving van de laatste vijf minuten voor de rust voort. Het kwam enige malen dreigend door, maar wist de voorwaartsen niet goed te bedienen. In de 58e minuut was DTS Ede dan het dichtst bij de gelijkmaker. Een goed genomen hoekschop door Etienne Baars werd door Ko Snel binnen gekopt, maar vanaf de doellijn nog weggehaald. Daarna volgde een fase waarin DZC '68 weer de overhand kreeg. Buiten een niet gegeven penalty wegens hands binnen de zestien meter, kwamen de Edenaren niet meer in een positie om te scoren. Er volgden nog wat wissels, maar de slotfase was zeer rommelig. Ahmed Lak viel nog geblesseerd uit en Captain Bram Holtman ging net voor tijd voor het laatst van het veld. Het zorgde voor twee debutanten in de slotfase. Slechts 6 minuten extra speeltijd werd gegeven, waar het er zeker minimaal het dubbele had moeten zijn. Hoe dan ook, de complimenten aan de gasten uit Doetinchem, die hebben gestreden voor elke meter. Wij wensen hen veel succes toe in de tweede ronde.
   
  Voor DTS Ede zit het seizoen er nu op. Een teleurstellend einde van een mooi seizoen. Als we alle blessuregevallen in beschouwing nemen, kunnen we niet anders dan de gehele selectie een groot compliment maken. Ook komend seizoen staat er weer een mooie selectie en zullen we wederom een rol gaan spelen in de competitie. Voor nu een fijne zomer gewenst!
   
   
  DTS Ede - DZC ´68 0-1 (0-1)
  Doelpunten: 10. Cas Evers 0-1
  Gele kaarten: Max van der Velpen, Cas Evers, Nick Abbink, Ahmed Lak, Huib Siefkes, Rutger Ebbers, Christoph Willemsen, Ko Snel
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Christoph Willemsen, Ko Snel, Ahmed Lak (82. Matthijs de Groot), Stijn Homburg, Bram Holtman (89. Joey Markgraaff) , Haikaz Vervaart, Etienne Baars (75. Nehkomi Veldt), Huib Siefkes, Frank Boers, Roy Ploeg (75. Evert Palm)
   
  DZC '68:
  Mike Thus, Jesse Wortelboer, Yoek Verheij, Max van der Velpen (80. Thomas Kleinlugtebeld), Rutger Ebbers, Levi Hermsen, Nick Abbink, Stan Booms, Cas Evers (75. Noë Bokila), Jesper Vonk, Marijn de Kler