• DTS Ede stelt kampioenschap Scherpenzeel uit

  DTS Ede heeft vanmiddag haar sportieve plicht gedaan. Waar Scherpenzeel zich bij winst tot kampioen mocht laten kronen, wisten de Edenaren een meer dan verdiend punt uit de strijd te halen. Zuur voor de thuisploeg wat de champagne weer in de koeling mocht plaatsen. Mooi voor de Edenaren, die wederom blijk gaven van hun goede vorm. Het zal dan ook met vertrouwen uitkijken na de aanstaande nacompetitie. In het slot van het duel maakte de 16 jarige Mees Stegeman zijn officiële debuut in DTS Heren 1.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  DTS Ede wat op bezoek komt bij verenigingen die een feestje hebben gepland. Het is een slechte combinatie. Afgelopen seizoen verstierde DTS Ede nog een feestje bij CSV Apeldoorn. Dit jaar was het al Bennekom, dat met een flinke afstraffing aan haar feestavond mocht beginnen. En vandaag ging het niet anders. Hoe mooi hadden de Scherpenzelers deze dag tegemoet gezien. Kampioen worden met mooi weer op het eigen sportpark tegen de nummer drie van de ranglijst. Het verging wederom niet zoals gepland.
   
  Van meet af aan was het een aantrekkelijk duel, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. In de beginfase was het de thuisploeg die aandrong, maar DTS Ede bleef relatief eenvoudig overeind. Wel was Olivier Pilon gevaarlijk in de 6e minuut met een kopbal, die van dichtbij net naast ging. In de 17e minuut kwam het antwoord van Edese zijde. Roy Ploeg zag zijn schot via onderkant lat en de paal het doel uit gaan. Vanaf dat moment werd DTS Ede gevaarlijker. Eerst was Soufiane Laghmouchi nog dicht bij een doelpunt voor Scherpenzeel, maar in kansrijke positie kopte hij de bal over. Daarna was het tot twee keer toe Frank Boers die de trekker over kon halen. Eerst was er de foute inspeelpass van keeper Stef Brummel die door Frank Boers werd onderschept. De Scherpenzeel goalie maakte echter zijn eigen fout goed met een goede redding. Daarna was het Etienne Baars, die rustig bleef in de zestien en Frank Boers bediende. Wederom had de goalie van Scherpenzeel een goede redding in huis. In de slotfase van de eerste helft zette Scherpenzeel nog eens aan en wist Ahmed Lak redding te brengen vanaf de eigen doellijn.
   
  De tweede helft bleef het spannend, al zette de thuisploeg wat meer aan. Toch duurde het lang voordat het spannend werd voor het doel. In de 58e minuut was er dan zo'n moment waarin doelman Robbin Franken met een uiterste poging nog net een handje kreeg tegen een bijna zeker doelpunt. De druk nam toe voor de thuisploeg, wat toch zo graag vandaag kampioen zou willen worden, maar het bleef geconcentreerd spelen. Sommige afstandsschoten werden eenvoudig uitverdedigd of gingen naast. In het slot mocht aan Edese zijde Mees Stegeman zijn debuut maken en deze luisterde hij nog bijna op met een doelpunt. Captain Bram Holtman kon door over rechts en leverde een voorzet af waar doelman Stef Brummel zich maar ternauwernood voor kon gooien alvorens Mees Stegeman kon binnen tikken. Het klokje van de scheidsrechter was duidelijk kapot, want er volgde nog tien minuten extra tijd. In die periode vloog het spel op en neer, maar de vandaag ijzersterke Edese verdediging bleef overeind.
   
  Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-0. Een terecht punt voor DTS Ede. Voor Scherpenzeel een flinke tegenvaller, al zal het waarschijnlijk volgende week alsnog haar terechte kampioenschap in deze klasse gaan behalen. Voor DTS Ede rest nog een duel deze competitie. Die wordt gespeeld over twee weken en dan ontvangt het nummer twee LRC uit Leerdam.
   
  Scherpenzeel - DTS Ede 0-0 (0-0)
  Gele kaarten: Guido den Daas, Ahmed Lak
   
  Scherpenzeel:
  Olivier Pilon, Mart Janssen, Soufiane Laghmouchi, Arwin van Soest (57. Mark de Graaf), Lars ten Teije, Guido den Daas, Mourad Marbouh, Barry Beijer, Eef van Riel, Timo Jochemsen (71. Bjorn Cuperus), Stef Brummel
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Ahmed Lak (90. Manell Matulessy), Jesse Buikema, Stijn Homburg, Haikaz Vervaart, Etienne Baars, Huib Siefkes, Roy Ploeg (62. Nehkomi Veldt), Frank Boers (89. Mees Stegeman)