• DTS Ede speelt tegen zichzelf in Apeldoorn

  DTS Ede is vanmiddag tegen een 2-0 nederlaag opgelopen in Apeldoorn. Voetballend was het de betere ploeg, maar de Edenaren wisten zichzelf niet te belonen. CSV wist met een paar snelle omschakelingen, via topscorer Sander Krijns, de wedstrijd te beslissen.

  Verslag: René Willemsen
  Foto 's: www.fotostudio-albert.nl

  Vandaag moest DTS Ede afreizen naar Apeldoorn om de degens te kruisen met de plaatselijke CSV. De laatste keer dat dit duel in competitieverband gespeeld werd, was in het seizoen 2012/13 toen de punten gedeeld werden met een 2-2 gelijkspel. Ook dit seizoen zijn de Apeldoorners aardig op dreef gezien hun top drie klassering. Voorafgaand aan dit duel hadden zij twee punten meer weten te vergaren dan de Edenaren.

  DTS Ede startte heel behoorlijk en nam al snel het heft in handen. Het leidde al snel de eerste grote serieuze mogelijkheid in. In minuut zeven wist Jeffrey Arends goed door te komen over de rechter flank en zijn voorzet werd door Jamal Ouassif tussen de palen geknikt met het hoofd. Doelman Dean Bredewolt reageerde attent en wist de bal te parreren. In de rebound schoot Frank Hol van dichtbij de bal in het zijnet. Niet veel later wist Jesse Buikema diezelfde doelman te verrassen met een inzet via de hak die over ging. DTS Ede voetbalde en CSV Apeldoorn loerde op een fout in de opbouw. De eerste keer dat zij daar gebruik van maakte ging het schot ruim naast. Aanvallend was CSV niet bij machte de Edese defensie onder druk te zetten. In de 40e minuut was er Edes' balverlies op het middenveld en goudhaantje Sander Krijns was er als de kippen bij om af te ronden; 1-0. Geheel tegen de verhouding in had de thuisploeg de voorsprong te pakken. Amper twee minuten later was er het Edese antwoord. Het schot van Anouar Tmim werd gestuit door de CSV goalie, maar in de rebound was het Frank Hol die van dichtbij afrondde. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

  DTS Ede pakte de draad goed op na de rust en zette de thuisploeg onder druk. In de 48e minuut had het op gelijke hoogte moeten komen. De zojuist ingevallen Jurrien van der Horst stoomde op en zag zijn harde inzet gestuit worden. In de rebound kreeg Jamal Ouassif, geheel vrijstaand, de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot rakelings voorlangs. In de 58e minuut gevolgd door een aardig afstandsschot van Jesse Buikema, na goed terug leggen van Jamal Ouassif. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CSV steeds meer vat op het spel van de Edenaren. Het wist het verzorgde spel steeds vaker te ontregelen en was zelf enige malen levensgevaarlijk bij een uitbraak. In minuut 70 werd de wedstrijd beslist. Wederom ingeleid door slordig balverlies op het middenveld werd Sander Krijns gelanceerd, die vervolgens via de binnenkant paal zijn tiende seizoenstreffer maakte; 2-0. De makkelijk scorende spits bewees wederom zijn dienst en dat was precies wat DTS Ede vanmiddag ontbeerde. Net voor tijd hadden de Edenaren nog de kans om het slot spannend te maken toen Frank Hol de bal goed afschermde binnen de zestien en gelegenheids "targetman" Remco Speelziek een honderd procent kans bood. Zijn schot ging echter ruim over en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

  Een onnodige nederlaag voor DTS Ede, wat nu nodig een driepunter moet gaan scoren wil het een rol gaan spelen in de 1e klasse D. Komend weekend zal dat dan moeten gebeuren als het in eigen huis DZC '68 uit Doetinchem ontvangt.

  CSV Apeldoorn - DTS Ede 2-0 (1-0)
  Doelpunten: 40. Sander Krijns 1-0, 70. Sander Krijns 2-0
  Gele kaarten: Sebastian van Laar, Steven van Es, Jesse Buikema

  CSV Apeldoorn:
  Dean Bredewolt, Fabian Put, Sebastiaan van Laar, Romano Luhukay (73. Yorik Meijer), Sander Krijns, Steven van Es, Jeffrey van Amersfoort, Jesse Hartgers, Olaf Kluitenberg (46. Rachid Boughalab), Fedde Timmer (46. Joey Bosz), Jesse Perdon.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Remco Speelziek, David Scholte (46. Jurrien van der Horst), Anouar Tmim (79. Kevin Velthuizen), Jesse Buikema, Jeffrey Arends (65. Michel Hol), Frank Hol, Jamal Ouassif.