• DTS Ede sluit jaar af met meer dan verdiende zege

  DTS Ede heeft vandaag het jaar goed afgesloten met een zege in Almkerk. Het restant van het eerder in dit seizoen gestaakte duel werd beslist door invaller Roy Ploeg in de slotminuut van de extra tijd. Eerder zag het nog een fraaie treffer van Haikaz Vervaart onterecht afgekeurd worden. Wel verloor het Joël van Wijk, die geblesseerd het veld moest verlaten.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Aart de Zeeuw
   
  Vandaag moest DTS Ede wederom afreizen naar Almkerk om daar het duel wat op 15 oktober jl. werd gestaakt te hervatten. De Edenaren waren destijds op voorsprong gekomen door een doelpunt van Huib Siefkes, maar moest niet veel later de gelijkmaker incasseren voordat het duel definitief werd gestaakt. Almkerk verkeerd in een goede vorm de laatste weken en versloeg in de vorige competitieronde DUNO met een duidelijke 3-0.
   
  Zoals gezegd stonden er nog 6 minuten op de klok voor de eerste helft. En deze werden vandaag eerst uitgespeeld. In de korte tijd die er beschikbaar was, wist Frank Boers bijna te profiteren van een foute terugspeelbal in de defensie van Almkerk. Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat met de tweede helft. DTS Ede wist daarin te imponeren. Waar het spel de afgelopen weken wat moeizamer verliep, liet het vandaag zien dat het wel degelijk heel goed kan voetballen. In de 53e minuut wist Nehkomi Veldt Frank Boers diep te sturen, die zijn inzet net voorlangs zag gaan. Niet veel later was het captain Bram Holtman die zijn assist, na een goed opgezette aanval, nog net onderschept zag worden voordat de DTS Ede voorwaartsen deze konden afronden. Almkerk wist aanvallend daar weinig tegen in te brengen. In de 65e minuut was daar dan de verwachte treffer. Haikaz Vervaart mocht aanleggen halverwege de helft van Almkerk aan de rechterzijde. Zijn vrije trap werd door alles en iedereen gemist en vloog rechtstreeks in de linkerhoek. Een zuiver doelpunt. Echter de goal werd geannuleerd na lang beraad met de (club) grensrechter. Een uiterst dubieuze beslissing, die de scheidsrechter ook niet goed kon uitleggen. Er volgde debat van Edese zijde en in plaats van de voorsprong volgde geel. Een beetje scheidsrechter had in deze situatie wel degelijk anders gehandeld.
   
  Toen alle hectiek weer wat was gaan liggen vervolgde DTS Ede de wedstrijd. Het bleef dreigend en wist de aanvallen van de thuisploeg in een vroeg stadium te elimineren. In de 70e minuut was er wederom een incident met betrekking tot de assistent grensrechter. Frank Boers werd op links bediend en kon door, nadat de verdediger van Almkerk de bal net niet weg kon koppen. In kansrijke positie werd er afgevlagd. Het zorgde voor enige commotie. Even later viel Joël van Wijk geblesseerd uit bij een kopduel. Dit alles zorgde voor een spannend slot, waarin DTS Ede voor de winst bleef gaan. In de blessuretijd werd Roy Ploeg gebracht. En die wissel betaalde zich vrijwel meteen uit. In de slotminuut van de extra tijd wist Roy Ploeg de bal aan te nemen, zich vrij te draaien, kapte nog een speler uit, maakte nog een kapbeweging en schoot onhoudbaar binnen; 1-2. Daarmee beloonde hij zichzelf en de ploeg op de terechte overwinning.
   
  Daarmee pakt DTS Ede meer dan terecht de zege en de volle buit. Tevens handhaaft het zich in de top van het klassement. Geweldig gedaan mannen! Vanaf deze kant fijne feestdagen gewenst!
   
  v.v. Almkerk - DTS Ede 1-2 (1-1)
  restant vanaf 39e minuut bij tussenstand 1-1
  Doelpunten: 90+7 Roy Ploeg 1-2
  Gele kaarten: Haikaz Vervaart, Joël van Wijk, Steven Molenschot
   
  v.v. Almkerk:
  Dennis van Duin, Danilo Kros (89. Dominique Mahu), Dylan den Exter, Remco den Besten, Jenner Koek, Jelle Stalenhoef, Jonathan van Eerd, Steven Molenschoot, Niels Nieuwesteeg, Remy Roodenburg, Corne van Rosmalen.
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Joël van Wijk (75. Jesse Buikema), Ahmed Lak, Geert de Jong, Haikaz Vervaart, Stijn Homburg, Huib Siefkes (90+2. Roy Ploeg), Nehkomi Veldt, Frank Boers.