• DTS Ede slaat toe in slotfase

  DTS Ede heeft vandaag de volle buit gepakt tegen DOS ´37. In eigen huis was het Remco Speelziek die in de 87e minuut op fraaie wijze raak schoot. Ondanks de nodige kansen aan beide zijden leek het duel lang af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd Captain Bram Holtman in de bloemen gezet voor 100 gespeelde duels in DTS Ede 1.

  Verslag: René Willemsen

  Vandaag ontving DTS Ede DOS '37 uit Vriezenveen. De historie qua resultaten valt gunstig uit voor de Edenaren. De laatste edities in Ede werden allemaal gewonnen. Ook dit seizoen staan de Edenaren er wat beter voor dan de gasten uit Vriezenveen. DOS '37 had voorafgaand aan dit duel slechts 9 punten bij elkaar weten te voetballen.

  DOS '37 was zeker niet onder indruk en startte goed. Het zocht de aanval en dat zorgde voor enige gevaarlijke momenten. Al in de eerste minuut was er een gevaarlijk schot van dichtbij wat over ging. In de 12e minuut wist doelman Robin Franken met een mooie duik erger te voorkomen. Niet veel later was er nog een gevaarlijk schot wat voorlangs ging. DTS Ede was gewaarschuwd en was in de 17e minuut zelf dicht bij een treffer. Vanuit de scrimmage werd van dichtbij ingeschoten, maar zonder succes. De wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht. In de 38e minuut werd Frank Hol vrijgespeeld. Zijn inzet werd echter door doelman Patrick Nitert met een katachtige reflex tot corner verwerkt. Er volgde nu een periode van Edese druk. Vlak voor rust wist Jasper Verstraten bijna te verrassen met zijn omhaal, maar ook deze poging trof geen doel.

  Ook de tweede helft bleef spannend. En ook nu waren er weer de nodige kansen voor beide ploegen. Echter kansen bleven worden gemist. Zo kreeg DOS '37 nog een levensgrote kans in de 60e minuut, maar ging deze net naast. Tussendoor was er nog een fraaie een twee tussen David Scholte en Remco Speelziek, waarbij laatstgenoemde rakelings over schoot. Toch trok DTS Ede het spel steeds meer naar zich toe naarmate de tweede helft vorderde. Het kwam een aantal keer goed door, maar verzuimde af te ronden. Tot in de 87e minuut toen Remco Speelziek met een fraai geplaatst schot de wedstrijd besliste.

  Daarmee bewijst DTS Ede zichzelf een goede dienst en nestelt het zich in de top van het klassement. Komend weekend mag het op bezoek in Barneveld om daar de strijd aan te gaan tegen SDVB.

  DTS Ede - DOS '37 1-0 (0-0)
  Doelpunten: 87. Remco Speelziek 1-0
  Gele kaarten: Ronald te Morsche, Nick Wennink

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Kevin Velthuizen (46. Sil Buikema), Jasper Verstraten, Remco Speelziek, Anouar Tmim, Jesse Buikema, Frank Hol (46. David Scholte), Jeffrey Arends (75. Jamal Ouassif).

  DOS '37:
  Patrick Nitert, Douwe Koebrugge, Maik Poelakker, Dennis Boshoeve, Hidde Boers, Ronald te Morsche, Menno Kamphuis, Nick Wennink, Marnick Fokke (73. Melvin Kemp), Wout Kikkert (88. Twan Schoonewille), Sten Middelkamp.