• DTS Ede plaatst zich overtuigend voor halve finale nacompetitie

  DTS Ede heeft vanmiddag flink uitgehaald in Groningen. Daar werd Oranje Nassau op een duidelijke 1-5 nederlaag getrakteerd. Namens de Edenaren wisten Anouar Tmim, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Mohamed Laukili en Frank Hol het net te raken. Hiermee heeft DTS Ede zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie en is het nog twee keer negentig minuten verwijderd van promotie naar de hoofdklasse.

  Verslag: René Willemsen
  Foto: www.fotostudio-albert.nl 

  Meer foto's op: https://www.facebook.com/vvDTSEde/posts/2309643562607914?__tn__=K-R

   

  Vandaag was het dan eindelijk zover. DTS Ede reisde af als tweede periode kampioen van de 1e klasse D naar Groningen voor een direct duel tegen de tweede periode kampioen van de 1e klasse E. Inzet een plaats in de tweede ronde in eigen huis tegen hoofdklasser Nootdorp.

  Onder zomerse omstandigheden werd er om drie uur afgetrapt op een matig grasveld. De thuisploeg drong meteen aan, maar de Edenaren bleven eenvoudig overeind. Daarnaast wist het in de 6e minuut met de eerste de beste gevaarlijke uitbraak te scoren. Het was Anouar Tmim die zich op fraaie wijze vrij speelde tussen drie man en schuin in de linkerhoek raak schoot; 0-1. Een flinke opsteker. De thuisploeg gooide er nog een schepje bovenop en speelde een fysiek spelletje. Het eerste antwoord daarop van Jasper Verstraten kwam hem direct op een gele prent te staan. Oranje Nassau bleef dreigend, maar het centrum met Joel van Wijk en Sil Buikema stond als een huis. Na een klein half uur spelen was Joël van Wijk dicht bij de tweede Edese treffer. Een vrije trap van Anouar Tmim werd door hem echter net over gekopt. In de slotminuut was er, na wederom een prachtige solo van Anouar Tmim, het schot van Jesse Buikema in kansrijke positie wat voorlangs ging.

  Na een eerste helft welke nog aardig in evenwicht was, bepaalde DTS Ede de tweede helft. Eerst werd nog in de 48e minuut overgeschoten door Jurriën van der Horst, maar even later was het wel raak. Een afgeketst schot werd door Jasper Verstraten van dichtbij binnen gekopt; 0-2. Het bleek later het beslissende moment te zijn in de wedstrijd. De thuisploeg ging nog meer naar voren, waardoor DTS Ede meer ruimte kreeg om te voetballen. In de 61e minuut werd Frank Hol gelanceerd op de rechter flank en legde hij de bal opzij op de geheel vrij inkomende Mohamed Laukili die raak schoot; 0-3. Enige minuten later wist de net ingevallen Jamal Ouassif de bal klaar te leggen op Jesse Buikema, die ditmaal raak schoot; 0-4. Even leek de thuisploeg de wedstrijd nog nieuw leven in te blazen met de 1-4 na een fraai schot van Ruendel Martina, maar lang duurde het niet voordat het antwoord gegeven werd. Vanaf de aftrap wist DTS Ede een vijfde keer te scoren. Ditmaal was het Frank Hol die zelf de bal tegen de touwen joeg; 1-5. Oranje Nassau bleef voetballen, maar kwam niet meer dichtbij doelman Robin Franken. DTS Ede kreeg nog enige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

  Daarmee heeft DTS Ede zich geplaatst voor de volgende ronde, waarin het in eigen huis tegen hoofdklasser Nootdorp moet opnemen. Inzet van deze wedstrijd is een plek in de finale.

  Oranje Nassau - DTS Ede 1-5 (0-1)
  Doelpunten: 6. Anouar Tmim 0-1, 50. Jasper Verstraten 0-2, 61. Mohamed Laukili 0-3, 65. Jesse Buikema, 0-4, 68. Ruendel Martina 1-4, 69. Frank Hol 1-5

  Gele kaarten: Jasper Verstraten, Anouar Tmim, Erolind Derguti

  Oranje Nassau:
  Erwin Heidekamp, Dennis Molema, Joel Wagenaar, Ruud Grol, Mathijs Lindemulder, Rhobin Brander, Erolind Derguti, Walid Barhouss, Ruendel Martina, Tyson Dos Santos, Fokko Kronemeijer.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Jesse Buikema, Jurrien van der Horst (83. Jeroen Cramer), Anouar Tmim, Mohamed Laukili (64. Jamal Ouassif), Frank Hol.