• DTS Ede op koers voor tweede periode

   

  DTS Ede boekte vandaag een nuttige 0-2 overwinning in Kampen. Door deze zege op KHC is periodewinst - en daarmee een ticket voor deelname aan de nacompetitie - in zicht. Een vroege treffer van Jamal Ouassif en een eigen doelpunt van KHC bepaalden de eindstand vandaag.

  Verslag: René Willemsen

  Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij KHC in Kampen. Destijds werd de seizoensopening op Inschoten met nul een verloren. Het was een inleiding van een goede reeks van KHC en een aanmerkelijk mindere reeks van de Edenaren. Nu zes maanden later liggen de verhoudingen geheel anders. De Edenaren zijn op jacht naar de tweede periode titel en hebben daarvoor een sportieve revanche nodig.

  In een stormachtig Kampen lieten de Edenaren meteen zien wat haar intenties waren. In de vijfde minuut was er een goed schot van Jasper Verstraten, na goed terug leggen van Anas El Hassnaoui, welke vanuit de rebound door Captain Bram Holtman bijna werd verzilverd. KHC wachtte echter niet af en zocht ook de aanval. Met de wind in de rug kwam het ook enige malen gevaarlijk door, maar was het slordig in de eindpassing. Toch wisten de Edenaren de score te openen. In de 16e minuut wist Frank Hol de bal te veroveren op het middenveld en lanceerde hij Jamal Ouassif die nog een man passeerde en in de rechterhoek binnen schoot; 0-1. DTS Ede ging meteen op zoek naar een tweede goal. In de 21e minuut was Frank Hol daar dicht bij met zijn kopbal die rakelings over de lat ging. De weersomstandigheden speelden ook een rol op het veld. Door de harde wind kwamen passes soms moeilijk aan en leverde dit ook weer tegelijkertijd mogelijkheden op. Beide ploegen wisten hier naarmate de wedstrijd vorderde beter mee om te gaan. Op slag van rust hield de KHC goalie zijn ploeg overeind toen hij met een goede reflex een prima inzet van Frank Hol weg dook. Daarmee had DTS Ede zich een aantal goede kansen gecreeerd tegen KHC vrijwel niets.

  In het tweede bedrijf werd het voetbal slordiger aan beide zijden. Eerst was er nog de nul twee die viel uit prima voorzet van Jamal Ouassif vanaf links. Alvorens spits Frank Hol de bal binnen kon schieten was het een KHC verdediger die binnen schoot. Het appeleren van de assistent scheidsrechter werd dan ook terecht weggewuifd door de dienstdoende referee. Na de tweede treffer ontspon een duel waarin beide ploegen wel degelijk aanzetten, maar waarin ook vaak de eindpassing onder de maat was. Veel mogelijkheden werden er dan ook niet gecreeerd. Al was Jasper Verstraten nog gevaarlijk in het slot met een geplaatst afstandsschot. DTS Ede voetbalde de wedstrijd uit zonder verder in problemen te komen.

  En daarmee heeft het ook haar zevende overwinning gehaald in de tweede periode. Komend weekend kan een periode titel reeds een feit zijn. Dan is een thuis overwinning op SDVB de eerste vereiste. Een goede uitslag bij de wedstrijd Bennekom - Scherpenzeel zal dan het verhaal compleet moeten maken.

  KHC - DTS Ede 0-2 (0-1)
  Doelpunten: 16. Jamal Ouassif 0-1, 51. eigen doelpunt KHC 0-2

  Gele kaarten: Leroy Knol, Jasper Verstraten, Jordy van Dalen

  KHC:
  Roy van Dyk, Jarron de Lange (80. Jesse Betaze), Nick Notrot, Durk van der Leest, Joël Viscscher, Brenn de Lange, Jeffrey de Nooijer, Jorian Wellenberg (62. Romano Luhukay), Mitchel Hooisma, Talha Ozen, Leroy Knol.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joël van Wijk, Jordy van Dalen (86. Michel Hol), Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Jurriën van der Horst, Anas El Hassnaoui (63. Anouar Tmim), Jamal Ouassif, Frank Hol (81. Jeroen Cramer).