• DTS Ede niet te stoppen

   

  DTS Ede blijft overtuigen deze tweede periode. Het wist ook het thuisduel tegen Nunspeet winnend af te sluiten met een 3-0 zege. Vooral de manier waarop dit gebeurde sprak tot de verbeelding. Jamal Ouassif, Japer Verstraten en Haikaz Vervaart verzorgden de Edese productie. DTS Ede heeft daarmee al haar 6 wedstrijden in de tweede periode gewonnen.

  Verslag: René Willemsen
  Foto: Peter van der Plas

  DTS Ede vervolgde vandaag de competitie, na de algehele afgelasting van afgelopen weekend, met een thuisduel tegen Nunspeet. Het heenduel werd afgelopen december na een goede wedstrijd met een 0-4 zege winnend afgesloten.

  Het eerste half uur was de wedstrijd redelijk in evenwicht. DTS Ede maakte het spel en de gasten zorgden met compact spel dat de thuisploeg niet al te veel ruimte kreeg om door te komen. Al was het in de derde minuut dichtbij en werd een vermeende handsbal in de zestien meter weggewuifd door de referee. Veel mogelijkheden waren er echter niet. Maar DTS Ede had de wedstrijd volledig onder controle en kwam defensief geen moment in de problemen. Naar mate de tijd vorderde werd het ook aanvallend wat gevaarlijker. In de 38e minuut werd Jamal Ouassif na een goede combinatie vrijgespeeld binnen de zestien meter en schoot hij fraai in de rechterzijde raak; 1-0. DTS Ede kreeg daarmee de wedstrijd volledig in handen en zou deze vervolgens ook niet meer weggeven.

  Vlak na rust was Joël van Wijk dichtbij de tweede treffer. Zijn kopbal ging echter net naast de kruising. DTS Ede combineerde fraai en was steeds moeilijker van de bal te krijgen. Dat leidde zichtbaar tot meer frustratie op het veld bij de gasten. In de 54e minuut was het Jasper Verstraten die, na wederom een lange combinatie, met een mooie schuiver in de linker hoek raak schoot; 2-0. Niet veel later was Nunspeet gevaarlijk, vanuit de omschakeling, en was het doelman Robin Franken die met een goede save een aansluitingstreffer voorkwam. Dit was eigenlijk het enige echte gevaarlijke wapenfeit van Nunspeet. DTS Ede had op haar beurt enige fraaie mogelijkheden laten liggen. Zo kwamen Frank Hol en Jamal Ouassif enige malen in vrije scoringspositie. In de 71e minuut wist Haikaz Vervaart met een mooie volley een afgeslagen bal raak te schieten; 3-0. DTS Ede speelde de wedstrijd met mooi combinatievoetbal uit, maar verzuimde verder uit te lopen.

  Daarmee heeft DTS Ede nog steeds de volle buit in handen na 6 gespeelde wedstrijden in de tweede periode. Tevens is het op de algehele ranglijst nu opgeklommen naar de derde plaats. Komend weekend speelt DTS Ede in Kampen tegen KHC.

  DTS Ede - Nunspeet 3-0 (1-0)
  Doelpunten: 38. Jamal Ouassif 1-0, 54. Jasper Verstraten 2-0, 71. Haikaz Vervaart 3-0
  Gele kaarten: Lars van Wetering

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Kevin Velthuizen, Joël van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (86. Jeroen Cramer), Jurriën van der Horst, Anour Tmim (84. Sil Buikema), Jamal Ouassif, Frank Hol (69. Mohamed Laukili).

  Nunspeet:
  Henrico Abma, Andrew Galea, Lars Polinder, Marnix Tissingh, Lars van Wetering, Patrick Pluim (82. Rutger Doornwaard), Gieljan Tissingh, Karim Mulder, William Heunestein, Enes Keklikoglu (65. Marco Drost), Job Hoogedoorn.