• DTS Ede met overmacht naar de finale ronde nacompetitie

  DTS Ede heeft zich met een duidelijke 0-4 overwinning op Hoofdklasser Nootdorp geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Doelpuntenmakers aan Edese zijde waren vandaag Jamal Ouassif (2x), Frank Hol en Mohamed Laukili.

  Verslag: René Willemsen
  Foto 's: www.fotostudio-albert.nl

  Na de overtuigende winst (1-5) in Groningen in de eerste ronde van vorige week moest DTS Ede vandaag weer ver buiten huis om het op te nemen tegen de volgende opponent. Ditmaal moest de strijd worden aangegaan in Nootdorp tegen de plaatselijke SV. Nootdorp moest op herkansing nadat het zich in de reguliere competitie niet rechtstreeks had weten te handhaven in de hoofdklasse.

  Het eerste kwartier was rommelig. Waarschijnlijk door enige spanning, maar ook zeker door de lastige omstandigheden (veel wind) en een matige grasmat. DTS Ede, wat eerst nog wat hangend speelde, kwam echter steeds meer aan de bal en werd dreigend. In de 22e minuut was het meteen raak. Een te zacht teruggespeelde bal op het middenveld werd door Angelo Ravenberg, onder druk van Mohamed Laukili, niet goed verwerkt en Mohamed Laukili had vrij baan en wist met een afgemeten voorzet de inkomende Frank Hol te bereiken, 0-1. Een reactie zou je verwachten van de thuisploeg, maar het was DTS Ede wat dreigend bleef. In de 24e minuut was het wederom Mohamed Laukili die op avontuur mocht na een diepe bal. Keeper Dylan Bernadina kwam echter nog net op tijd uit zijn doel. Na een half uur spelen was pas het eerste gevaar van Nootdorp. Een strakke voorzet ging voorlangs doel en werd naast gegleden. DTS Ede wist enige malen goed door te komen, maar Nootdorp bleef in de wedstrijd. Op slag van rust mocht Jurrien van der Horst nog eens aanleggen vanaf kansrijke positie. De vrije trap werd toegekend na hard ingrijpen. Het schot ging echter gedragen door de wind hoog over het doel.

  Gelijk aan vorige week wist DTS Ede in de tweede helft te accelereren. De thuisploeg moest machteloos toe kijken. In de 50e minuut was het Jamal Ouassif die op aangeven van Frank Hol de Edenaren met een been naar de finale schoot, 0-2. Nootdorp had geen antwoord op het aanvalspel van DTS Ede en wist zelf ook vrijwel niets te creeeren. Alleen in de 61e minuut had een mogelijkheid van dichtbij, maar Rob Rutten schoot naast. Het leidde hier en daar tot wat frustratie. Zo ook in de 63e minuut toen Randy Stanneveld met direct rood het veld mocht verlaten. Het gevolg van een flinke ingreep op Mohamed Laukili. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. De zojuist ingevallen Anouar Tmim soleerde enige malen door de defensie en kans op kans regen zich aan elkaar. In de 65e minuut mocht Jamal Ouassif zijn tweede doelpunt van die middag maken, wederom op aangeven van Frank Hol, 0-3. Slechts enige minuten later wist Anouar Tmim met een mooie lichaamsbeweging de defensie op het verkeerde been te zetten en legde hij breed op Mohamed Laukili, die raak schoot, 0-4. Even later had ook nog zomaar de vijfde kunnen vallen, maar Frank Hol vond keeper Dylan Bernadina op zijn weg naar de goal. Het geloof bij de thuisploeg was allang weg en DTS Ede deed nog wat aan gallery play, maar de buit was al binnen.

  Daarmee degradeert Nootdorp naar de 1e klasse en plaatst DTS Ede zich voor de finale van de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse. Komende zaterdag zal op neutraal terrein deze wedstrijd plaats vinden en de tegenstander heet ARC uit Alphen aan de Rijn. Komende week zal duidelijk worden waar het duel zal worden gespeeld. Winst zou een bekroning zijn van een mooi seizoen van de Edenaren.

  Nootdorp - DTS Ede 0-4 (0-1)

  Doelpunten: 22. Frank Hol 0-1, 50. Jamal Ouassif 0-2, 65. Jamal Ouassif 0-3, 68. Mohamed Laukili 0-4

  Gele kaarten: Angelo Ravenberg, Peter Korteling, Jurrien van der Horst

  Rode kaart: Randy Stanneveld

  Nootdorp:
  Dylan Bernadina, Peter Korteling, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Jerry Plat (60. Dominique Aries), Ryan Lugtigheid, Pepi Ascension, Rob Rutten, Randy Stanneveld, Ricoberto Luijando, Yannic Augustinus.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Kevin Velthuizen, Jasper Verstraten, Jurrien van der Horst (59, Anouar Tmim), Jesse Buikema, Mohamed Laukili (68. Michel Hol), Jamal Ouassif (78. Roy Ploeg), Frank Hol.