• DTS Ede herpakt zich in tweede helft

  DTS Ede heeft vanmiddag aan het thuisduel tegen Hierden een punt overgehouden. Na een onnodige nul twee ruststand wist het zich te herpakken in de tweede helft. Bram Holtman en Jamal Ouassif verzorgden de Edese productie. Voorafgaand aan dit duel werd doelman Robin Franken in de bloemen gezet voor 100 wedstrijden in DTS Ede 1. 
   
  Verslag: René Willemsen
   
  Vandaag stond het thuisduel met Hierden op het programma. De Hierdenaren zijn inmiddels terug te vinden in de subtop van de eerste klasse D. Van DTS Ede is het verhaal bekend. Het was enige malen dichtbij een overwinning, maar zit even in de hoek waar de klappen vallen. Wellicht kon vandaag het tij gekeerd worden. Na 45 minuten was zoveel duidelijk dat het ook vandaag heel moeilijk zou worden een resultaat te boeken. 
   
  DTS Ede startte op zich nog aardig. In de beginfase nam Jurriën van der Horst met een goed afstandsschot het vijandige doel onder vuur. Zijn poging ging net over. Niet veel later kwam captain Bram Holtman goed door over rechts en zag hij dat de inzet van Jamal Ouassif door de keeper gekeerd werd. In de rebound wist Frank Hol de Hierden goalie met zijn hakbal niet te verrassen. Terugleggen op de geheel vrijstaande Jurriën van der Horst was wellicht een betere optie geweest. Niet veel later was Frank Hol dicht bij een treffer, na een aardige actie binnen de zestien meter, maar ook deze inzet werd gekeerd. Tussendoor viel Sil Buikema geblesseerd uit en werd hij vervangen door Kevin Velthuizen. In de 23e minuut had Jurriën van der Horst nog de beste mogelijkheid, maar in de doelmond was zijn inzet te slap. DTS Ede liet kansen liggen en Hierden kwam er wat uit. En zowaar met de eerste beste aanval kwam het tot scoren. Een diepe bal stelde Donovan Bock in staat af te ronden van afstand; 0-1. DTS Ede kwam steeds moeilijker door het Hierdense blok en probeerde het enige malen met afstandsschoten. Jasper Verstraten, Joël van Wijk en Frank Hol waren echter net succesvol. In de 42e minuut viel de tweede treffer. Balverlies op het middenveld leidde een aanval over links in die waarbij de voorzet door Robin Franken gemist werd; 0-2. 
   
  Na de rust hadden de gasten het spel in handen. Het zat kort op de Edenaren en DTS Ede kwam maar niet in haar vertrouwde spel. Tot in de 62e minuut Bram Holtman op avontuur werd gestuurd op rechts. Allereerst werd zijn inzet nog gekeerd, maar in de rebound wist hij toch doel te treffen; 1-2. Er kwam weer geloof in een resultaat en het momentum keerde naar de thuisploeg. Hierden kwam onder druk en was ongelukkig toen het uitverdedigde in de 67e minuut. De bal kwam via de kluts voor de benen van Jamal Ouassif die uithaalde; 2-2. Even leek het dat DTS Ede kon doordrukken, maar al snel wist Hierden weer de controle te pakken. Noemenswaardige kansen volgden niet meer in het laatste kwartier en de punten werden gedeeld.
   
  Komend weekend speelt DTS Ede voor een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi tegen Be Quick. Over twee weken wordt vervolgens de competitie hervat met een uitwedstrijd in en tegen Nunspeet.
   
  DTS Ede - Hierden 2-2 (0-2)
  Doelpunten: 33. Donovan Bock 0-1, 42. Naoufal Boutachkourt 0-2, 62. Bram Holtman 1-2, 67. Jamal Ouassif 2-2
  Gele kaarten: Laurens Brouwer, Donovan Bock, William Beelen
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema (21. Kevin Velthuizen), Joël van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Jurriën van der Horst, Mohamed Laukili, Jamal Ouassif, Frank Hol (73. Ryan Ekoe).
  Hierden:
  Nick Grootkarzijn, Yannick Olofsen, Kevin Schut, William Beelen (88. Gert Boonen), Jeroen Spoelstra (64. Ali el Haddadi), Laurens Brouwer, Dominique Denzel, Naoufel Boutachkourt, Rick Boersma, Tim Brockhoff, Donovan Bock (74. Abdelali Akacher).