• DTS Ede herovert tweede plek

   

  DTS Ede heeft vandaag de thuiswedstrijd tegen GJS zonder al te veel problemen tot een goed einde gebracht. De blauwwitten liepen uiteindelijk uit tot een 4-1 score, maar hielden GJS lang in de wedstrijd. Diverse malen was het in de gelegenheid de wedstrijd te beslissen, maar dit deed het pas in het slot van de wedstrijd. De Edese productie werd vandaag verzorgd door Jeroen Cramer, Jesse Buikema, Anouar Tmim en Mohamed Laukili. Wederom viel er vandaag een debuut te vieren, ditmaal was het Leon van den Heuvel die zijn eerste minuten mocht maken voor DTS Ede heren 1.

   

  Verslag: René Willemsen

  Foto's: www.fotostudio-albert.nl/

   

  DTS Ede kwam vandaag goed uit de startblokken. De gasten werden flink onder druk gezet in de beginfase. In de 2e minuut was er een mooi afstandsshot van Jamal Ouassif die op fraaie wijze uit de hoek werd gedoken door doelman Raymon den Haan. Aanval op aanval volgde, maar het was achterin te druk om af te kunnen drukken. In de 20e minuut was Jeroen Cramer dicht bij de openingstreffer. Een voorzet vanaf links van Jesse Buikema werd door hem net over gekopt. Tot aan die tijd wist GJS amper de middenlijn over te komen. Zowaar de eerste keer dat het dit wel deed leidde tot de openingstreffer. Balverlies bij Joel van Wijk leidde een snelle omschakeling in die door Nordin El Hassani werd gepromoveerd tot een doelpunt; 0-1. Veel veranderde dit echter niet aan het spelbeeld. DTS Ede pakte de draad op en ging verder waar het mee bezig was. Het duurde dan ook niet lang dat totdat het langszij kwam. Een goede voorzet van Anouar Tmim werd in de 28e minuut door Jeroen Cramer binnen gekopt; 1-1. Niet veel later pakte DTS Ede de leiding. Een strakke inspeelpass van Jamal Ouassif werd door Jesse Buikema op waarde geschat en rustig binnen geschoten; 2-1.

   

  Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, DTS Ede wat voetbalde en GJS was op een kans loerde. Die kans vond het in de 51e minuut toen Robin Franken met een fraaie redding een geplaatste kopbal keerde. In de 52e minuut verzuimde Jeroen Cramer te scoren. Een slimme steekpass van Niels van Steenbeek werd door hem in kansrijke positie net naast geschoten. In de 64e minuut viel de mooiste aanval van deze middag te aanschouwen die over veel schijven ging. Het eindigde met een een twee tussen Jamal Ouassif en Anouar Tmim die net naast schoot. Niet veel later was er de slimme sleepbeweging van Jamal Ouassif binnen de zestien die zijn inzet van de lijn zag worden gehaald. Niet veel later was het Jeroen Cramer die alleen door kon gaan en net naast schoot. DTS Ede verzuimde te scoren en hield GJS in de wedstrijd. In de 85e minuut was het dan uiteindelijk raak. Anouar Tmim werd vrijgespeeld en rondde zonder problemen af 3-1. Slechts drie minuten later was het weer raak. Ditmaal mocht Mohamed Laukili op avontuur en ook hij vond het net; 4-1. De wedstrijd werd beëindigd met een sublieme actie van de ingevallen Ryan Ekoe. Hij wist rand zestien meter met een mooie kapbeweging vier man het bos in te sturen, maar schoot net voorlangs. 

   

  Daarmee heeft DTS Ede gedaan wat het moest doen en heeft het zelfs de tweede plaats in de rangschikking herovert; WNC kwam namelijk niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen De Merino's. Laat dat tegelijkertijd een waarschuwing zijn, want komend weekend gaat DTS Ede op bezoek in Veenendaal om de strijd aan te gaan tegen De Merino's.

   

  DTS Ede - GJS 4-1 (2-1)

  Doelpunten: 26. Nordin El Hassani 0-1, 29. Jeroen Cramer 1-1, 36. Jesse Buikema 2-1, 85. Anouar Tmim 3-1, 88. Mohamed Laukili 4-1

  Gele kaarten: Sereno Latuhinin, Jasper Verstraten

   

  DTS Ede:

  Robin Franken, Niels van Steenbeek, Christoph Willemsen, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten (89. Leon van den Heuvel), Jesse Buikema, Anouar Tmim (90. Kasper Willemsen), Mohamed Laukili, Jamal Ouassif, Jeroen Cramer (78. Ryan Ekoe).

   

  GJS:

  Raymon den Haan, Remco de Bruijn, Joey van der Wal, Niels Hofman, Julien Dorrepaal, Sjors Hendriks, Louis Damen (57. Jan Paul Nieuwersteeg), Ruud Bos, Nordin El Hassani, Sereno Latuhinin, Quincy Bartens.

   

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com