• DTS Ede Heren 1 en Dames 1 plaatsen zich voor volgende ronde KNVB Beker

  LUNTEREN 
  De uitslag van 0-2 doet wellicht anders vermoeden. Maar eersteklasser DTS Ede was duidelijk een maatje te groot voor tweedeklasser Lunteren. Met die zege is DTS Ede verzekerd van de volgende ronde. Als DCS zondag niet wint van Columbia, plaatst Lunteren zich ook.

  Bron: Ede Stad Wim van Kessel

  Op het Lunterse kunstgrasveld verscheen DTS Ede met 9 spelers, die vorig jaar ook al vaak in actie kwamen. Van de acht nieuwelingen stonden alleen Nicky Groeneveld en Jurriën van der Horst in de basis. De van De Merino's over gekomen middenvelder zorgde voor een van de spaarzame hoogtepunten door met een mooie steekbal Mohammed Laukili alleen voor de doelman te zetten. Laukili scoorde beheerst de 0-1.

  ,,Ik hou wel van steekballen'', lachte de 27-jarige Veenendaler. ,,Het was moeilijk om een gaatje te vinden. Lunteren speelde heel compact. Ook was het lastig voor ons om scherp te blijven. Na de 0-2 van Jamal Ouassif was het eigenlijk af gelopen. We hebben ook nog best wat kansen gehad de score uit te breiden. Het lag aan onszelf dat het niet gelukt was. Het belangrijkste was door te gaan in de beker en heel te blijven. Dat is gelukt.''

  ,,In wedstrijden tegen hoger geklasseerde teams hebben we laten zien wat we kunnen. Al met al is de voorbereiding goed geweest. Ik denk dat we er aardig voor staan. Wij zijn klaar voor de competitie'', stelt Van der Horst, die zich thuis voelt op Inschoten. ,,Ik ben goed opgevangen. Ik heb voor DTS gekozen omdat zij meer ambitie hebben dan De Merino's. DTS wil nog een stapje omhoog. En dat wil ik ook.''

  Wat betreft de spelers heeft de trainer meer keus dan vorig seizoen. ,,In mijn ogen is er niet de ideale 11. Ik ga het wekelijks bekijken. En op basis van de vorm van de dag en wat ik op de trainingen heb gezien, bepaal ik mijn keuze'', zegt Jeroen Spies, die vanwege blessures nog geen beroep kon doen op Anouar Tmim, Jordi van Dalen en Frank Hol.

   ---

  DTS Ede Vrouwen 1 - ASC’62 Dalfsen Vrouwen 1

  Na overwinningen op Oranje Nassau en Berkum waren de vrouwen van DTS al verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de beker. Toch stond de wedstrijd tegen ASC uit Dalfsen nog op het programma.

  Na 10 minuten spelen stond de 3-0 al op het scorebord. Waren het Joëlle de Bondt, eenmaal met een schot in de kruising en een keer een-op-een met de keepster, en Sofie Houba die het net wisten te vinden. De 4-0 kwam op naam van Sarina Groeneveld die na een corner van Daphne van Kruistum de bal beheerst bij de tweede paal kon binnenschieten. Jaimy Jansen wist met een goede redding de vrijwel enige dreiging van ASC onschadelijk te maken. In de 40e minuut zorgde Daphne van Kruistum voor de 5-0 ruststand.

  Na rust kwam DTS opnieuw goed uit de startblokken. Anoek Blankespoor zorgde in de 51e minuut met een afstandsschot voor de 6-0 en opnieuw kon Houba na een goede voorzet van Van Kruistum de 7-0 binnenschieten. DTS liet het na om de score verder uit te breiden. Diverse inzetten wisten het net niet te vinden. Toch was het Willeke Pater die in de 89e toch nog het niet wist te vinden en zorgde voor de 8-0 eindstand.

  Volgende week start de competitie met een thuiswedstijd tegen SC ’t Zand.

  Statistieken:
  Wedstijd: DTS Ede ?? ASC’62 Dalfsen
  Datum: 15 september 2018
  Ronde: 3e poulewedstrijd beker
  Eindstand 8-0 (5-0)

  Doelpunten:
  1-0 Joëlle de Bondt ‘5
  2-0 Sofie Houba ‘6
  3-0 Joëlle de Bondt ‘10
  4-0 Sarina Groeneveld ‘26
  5-0 Daphne van Kruistum ‘40
  6-0 Anoek Blankespoor ‘51
  7-0 Sofie Houba ‘67
  8-0 Willeke Pater ‘89

  Opstelling DTS
  Jaimy Jansen; Nikki van Wijk, Seline van den Hoek, Sarina Groenveld (’45 Sanne van Dijk); Joëlle de Bondt (’62 Marjolein Hoefsmit), Anoek Blankespoor, Sofie Houba, Eveline Zech; Daphne van Kruistum, Willeke Pater, Carolien Filippo