• DTS Ede haalt uit tegen Oranje Wit

  DTS Ede heeft vanmiddag flink uitgehaald tegen Oranje Wit. De tegenstander uit Dordrecht werd in eigen huis met 5-1 verslagen. Namens de Edenaren scoorden Nehkomi Veld, Roy Ploeg, Frank Boers, Haikaz Vervaart en Evert Palm. In de slotfase van het duel maakte topscorer Evert Palm zijn rentree na maandenlange blessureleed. Verder maakte vandaag Sander van de Miessen zijn officiële debuut in DTS Ede heren 1.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  Vandaag ontving DTS Ede Oranje Wit op het eigen sportpark. Oranje Wit bivakkeerde geruime tijd in de onderste regionen van de eerste klasse D, maar heeft na de winterstop de weg omhoog ingezet met een aantal goede overwinningen. Het heenduel werd destijds door de Edenaren met 0-1 gewonnen. DTS Ede weet zich verzekerd van een plekje in de nacompetitie bij winst op de Dordrechtenaren.
   
  Ook deze week waren er weer zorgen voor het op de been brengen van een volledige selectie, nadat ook Shapoul Ali van de week was uitgevallen. Vanaf deze plek een voorspoedig herstel gewenst. Hoe dan ook, DTS Ede kent een brede selectie en dat is maar goed ook. Het zocht vanaf het beginsignaal de aanval en was na amper een minuut spelen al gevaarlijk. Een assist vanaf de linkerflank van Ahmed Lak werd rakelings overgeschoten door Frank Boers. Een paar minuten later was het Etienne Baars die geheel vrij binnen de zestien meter afdrukte. Ook deze poging ging over, maar het was niet alleen de thuisploeg die gevaarlijk was. Ook de gasten uit Dordrecht waren dicht bij een doelpunt in de beginfase. In de 11e minuut verwerkte doelman een bal binnen de zestien niet helemaal goed, maar hij herstelde dit door tot twee keer toe reddend te handelen. De gebeurtenissen volgden zich in rap tempo op in dit aantrekkelijke en bovenal open duel. In de 12e minuut was het dan wel raak. Nehkomi Veldt wist met een prachtig schot de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen; 1-0.
   
  Slechts vijf minuten later kon de tune van een doelpunt wederom afgespeeld worden. Het was Roy Ploeg die met een echte spitsengoal de assist van Ahmed Lak vanaf links van dichtbij in de touwen schoot; 2-0. Nadat Frank Boers zijn schot eerst nog van de doellijn gehaald zag worden, was hij in de opvolgende aanval wel succesvol; 3-0. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan, want in de 31e minuut wist Etienne Baars aan de buitenspelval te ontsnappen en legde hij de bal op het juiste moment af op de mee opgekomen Haikaz Vervaart; 4-0. En nog was het kruit nog niet verschoten in de eerste helft. Captain Bram Holtman ving een aanvaller op en Oranje Wit mocht vanaf 11 meter aanleggen; 4-1.
   
  De tweede helft was er wederom een van veel kansen, maar ook veel slordigheden. Met name Oranje Wit drong nog eens flink aan en was enige malen dicht bij een treffer. Zo mocht Pascal van der Kooij in de 52e minuut alleen af op doelman Robin Franken, maar zijn inzet ging net voorlangs. DTS Ede zette daartegenover pogingen van Ahmed Lak, Roy Ploeg en Frank Boers, maar allen tevergeefs. In de 73e minuut maakte Evert Palm zijn rentree na maandenlange absentie. En het duurde niet lang voordat ook hij zijn doelpuntje mee pikte. In de 77e minuut ontsnapte hij aan zijn directe verdediger, maar werd vrij op weg naar het doel onderuit gehaald. Ook hij mocht vanaf 11 meter aanleggen en schoot onhoudbaar binnen; 5-1. Tevens kwamen de gasten met tien man te spelen. Even later was Nehkomi Veldt nog dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn fraaie trap vanaf de zijlijn belandde op de lat. In het slot maakte Sander van de Miessen zijn officiële debuut en was ook hij dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging net naast.
   
  Daarmee plaatst DTS Ede zich definitief voor het toetje van deze competitie; de nacompetitie. Over twee weken hervat DTS Ede de competitie met een uitduel bij koploper Scherpenzeel.
   
  DTS Ede - Oranje Wit 5-1 (4-1)
  Doelpunten: 12. Nehkomi Veldt 1-0; 18. Roy Ploeg 2-0; 26. Frank Boers 3-0; 31. Haikaz Vervaart 4-0; 39. Brandon Könemann 4-1 (pen.); 78. Evert Palm 5-1 (pen.)
  Gele kaarten: Pascal van der Kooij
  Rode kaarten: Ivar de Boer
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman (86. Manell Matulessy), Ahmed Lak, Stijn Homburg, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart, Etienne Baars, Huib Siefkes (81. Sander van de Miessen), Nehkomi Veldt, Frank Boers, Roy Ploeg (73. Evert Palm)
   
  Oranje Wit:
  Jesper Harmans, Achrif Bouchrit (63. Ivar de Boer), Armando Tuur (63. Halilibrahim Ozbilek), Manucho Adelino, Raul Louwman, Mohamed El Bannasri, Pascal van der Kooij, Brandon Könemann, Mike Langerak, Jordi Fok, Rodney Huijgen