• DTS Ede geeft zege in slotfase uit handen

  DTS Ede heeft vanmiddag verzuimd om bij de top drie aan te haken. In het duel in Kampen tegen hekkensluiter KHC kwam het in het tweede bedrijf terecht op voorsprong door een doelpunt van Frank Hol. Kansen op meer werden gemist en in de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist KHC alsnog een punt uit het vuur te slepen.

  Verslag: René Willemsen

  Vandaag moest DTS Ede naar Kampen op bezoek bij KHC. De afgelopen editie werd moeiteloos met 0-2 gewonnen en en ook dit jaar zijn de resultaten van KHC onder verwachting. Toch lijkt er de laatste weken enig herstel te zijn bij de ploeg van coach Herman Oosterhaar.

  DTS Ede begon aardig aan de wedstrijd. Het nam meteen het initiatief en zocht de aanval. In de tweede minuut had het al op voorsprong kunnen komen. Een afgemeten pass van de opstomende Bram Holtman kwam net niet aan bij de geheel vrij staande Frank Hol. In minuut 20 wist doelman Jorian van Dijk met zijn vuisten redding te brengen op een inzet van Anouar Tmim. Niet veel later schoot Anouar Tmim in het zijnet, waarbij terugleggen op enkele vrijstaande medespelers meer kans op succes had. Het was wachten op een Edes doelpunt. In de 36e minuut wist Anouar Tmim met een onnavolgbare actie de Kamper defensie te doorspelen en legde hij de bal terug vanaf de achterlijn. Frank Hol zijn inzet van dichtbij werd wederom gepareerd door de KHC goalie. DTS Ede werd steeds onrustiger naarmate de eerste helft vorderde en daarmee ook minder nauwkeurig. Daarmee speelde het zichzelf feitelijk uit de wedstrijd. In de voorlaatste minuut werd Anouar Tmim neergehaald bij een diepe bal binnen de zestien meter. De referee weigerde ondanks enige protesten de bal op de stip te leggen. Daarmee eindige de eerste helft met de brilstand, wat op zich een wonder was.

  Na de rust volgde een ware wolkbreuk. Onder deze omstandigheden werd het voetbal er niet beter op. KHC rook echter een resultaat en stroopte de mouwen nog eens op. Het ging zich steeds meer met het spel bemoeien. Dit leidde ook tot een dot van een kans voor Jelle Ruper in de 49e minuut, maar ook de aanvaller van KHC was niet scherp genoeg. Het veldspel was niet het beste vandaag, maar er ontstond een open wedstrijd met mogelijkheden over en weer. In de 71e minuut werd Frank Hol gelanceerd. Vanaf eigen helft schudde hij zijn directe tegenstander af en kon alleen door. Hij bleef rustig en schoot de bal in de hoek langs de uitkomende keeper; 0-1. DTS Ede leek dan eindelijk het duel te gaan beslissen. Niet veel later mocht deze zelfde Frank Hol wederom vanuit de omschakeling er alleen vandoor, maar ditmaal redde de keeper. Ondanks een onrustig einde leek DTS Ede goede zaken te doen. Leek, want in de allerlaatste seconden van de blessuretijd wist KHC met een finale krachtinspanning nog de gelijkmaker te maken. Een diepe bal werd door Ozhan Kardag binnen gelopen; 1-1. En dat werd gevierd in Kampen. De nummer laatst van de 1e klasse D kan elk punt in deze fase goed gebruiken.

  Daarmee heeft DTS Ede, gelet op de andere uitslagen, de kans laten liggen de leiding over te nemen in de tweede periode en een plekje te bemachtigen bij de top drie van het klassement. Maar het seizoen is zeker nog niet gespeeld. In deze klasse kan iedere ploeg van elkaar winnen en er wacht ons dan ook nog een mooie tweede seizoenshelft na de winterstop. Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

  KHC - DTS Ede 1-1 (0-0)

  Doelpunten: 71. Frank Hol 0-1, 90+3. Ozhan Kardag 1-1

  KHC:

  Jorian van Dijk, Jarron de Lange, Durk van der Leest, Burak Alp (32. Ricardo Talu), Ozhan Kardag, Talha Ozen, Jorian Wellenberg, Mitchell Hooisma (61.Tom Diender), Jelle Rupert, Mike Frederiks, Leroy Knol.

  DTS Ede:

  Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Kevin Velthuizen, Michel Hol, Anouar Tmim (85. Sil Buikema), Jesse Buikema (61. David Scholte), Frank Hol, Remco Speelziek.