• DTS Ede en SVZW in evenwicht

  DTS Ede heeft vanavond in eigen huis de punten gedeeld met SZVW. In een weinig verheffend duel kwamen de Edenaren nog wel op voorsprong, maar kwamen de Wierdenaren langszij. Namens de Edenaren opende Frank Boers de score.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  Vandaag stond er een extra speelronde op de speelkalender. DTS Ede ontving SVZW uit Wierden. De ploeg die nog volop mee strijd voor de derde periode en wellicht nog wel voor meer. Voor DTS Ede in ieder geval zaak om een goed resultaat te behalen wil het nog meedoen om de titel. Het heen duel werd destijds, overigens ook op een dinsdagavond, in Wierden met 1-3 gewonnen.
   
  De belangen voor dit duel waren dus duidelijk en wellicht verklaarde dit ook het spelbeeld, wat de aanwezige supporters kregen voorgeschoteld. De wedstrijd begon niet goed voor de Edenaren. In de 7e minuut verloor het al Ahmed Lak, die geblesseerd het veld moest verlaten. SVZW verscheen vervolgens als eerste gevaarlijk voor het Edese doel in de 8e minuut, maar deze kans ging verloren wegens buitenspel. Daarna waren er kansen voor de thuisploeg. In de 18e minuut wist Haikaz Vervaart met een prima dieptepass Captain Bram Holtman vrij te zetten voor het doel, die vervolgens aflegde op Frank Boers. Helaas was zijn inzet ietwat te gehaast en ging net naast het doel. Even later was het wel raak. Wederom was het Haikaz Vervaart die aan de basis stond van deze aanval. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gestopt door doelman Julian Bakker, maar in de rebound legde Evert Palm de bal goed af op Frank Boers, die ditmaal wel doeltreffend was; 1-0. DTS Ede ging voorzichtig door op zoek naar een tweede treffer, maar moest toezien hoe SVZW in de 28e minuut langszij kwam. Het was Aron Pouls die vanaf de rand strafschopgebied met een harde schuiver in de rechterhoek doelman Robin Franken kansloos liet; 1-1. In het laatste gedeelte zakte de Edese ploeg wellicht wat teveel in en wist het niet meer voor gevaar te zorgen.
   
  Na de thee ontstond er een evenwichtig schouwspel. Er werden veel duels uitgevochten, maar beide ploegen wisten nauwelijks tot echte mogelijkheden te komen. SVZW wist enige malen dreigend te worden en ook DTS Ede wist in de persoon van Bram Holtman enige malen te drukken. De eindpass werd telkens opgevangen, waardoor een gelijkspel een logisch resultaat was van deze match. De al vroeg ingevallen Maarten van Steenbeek werd uitgeroepen tot "Man of the Match", wat wederom bewijst dat de jeugd de toekomst heeft bij DTS Ede.
   
  Met dit gelijkspel lijken de kansen voor een eventuele titel verder geslonken voor DTS Ede. Het ziet inmiddels ook SDVB naast zich komen op de ranglijst. Komend weekend speelt DTS Ede de topper in Apeldoorn tegen de plaatselijke CSV. Wie weet is dit de ommekeer in de nu nog vier resterende duels voor de Edenaren.
   
  DTS Ede - SVZW 1-1 (1-1)
  Doelpunten: 18. Frank Boers 1-0; 28. Aron Pouls 1-1
  Gele kaarten: Frank Boers
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Joël van Wijk, Ko Snel, Ahmed Lak (7. Maarten van Steenbeek), Jasper Verstraten, Bram Holtman, Stijn Homburg (88. Etienne Baars), Christoph Willemsen, Frank Boers (68. Geert de Jong), Evert Palm, Haikaz Vervaart
  SVZW:
  Julian Bakker, Robin de Jong, Lars Scholten, Jesper Middelkamp (53. Lars van Putten), Bas ter Hogt, Luuk Geelen, Maarten Smit, Aron Pouls (90. Dries Buimer), Stefan Maat, Matthijs Witten, Maarten Jansen (79. Kelvin Slomp).