• DTS Ede en DFS Opheusden houden elkaar in evenwicht

  DTS Ede is in een boeiend thuisduel tegen DFS Opheusden op een 0-0 gelijk spel blijven steken. Een uitslag die het evenwichtige duel en de verkregen kansen eer aan deed.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Peter van der Plas

  Vandaag ontving DTS Ede in DFS Opheusden een ploeg in vorm. Zo wist het afgelopen weekend nog de trotse koploper SVZW in eigen huis te verslaan en daarmee van de troon te stoten. Ook in het verleden bleek de ploeg uit Opheusden een "angstgegner", daar het telkens op bezoek in Ede de punten mee nam. Voorafgaand aan dit duel had het twee punten meer weten te verzamelen dan de thuisploeg.

  DTS Ede wist dus wat het te wachten stond. Al snel ontstond er een boeiend duel waarin beide ploegen initiatief toonden. DTS Ede was weliswaar wat vaker bij het doel van de tegenstander te komen, maar aldaar aangekomen stuitte het op een goed georganiseerde verdediging. Jamal Ouassif kwam enige momenten door, maar werd aldaar continue met twee man opgevangen. Ook de flanken werden goed afgedekt, waardoor het een soort van schaakwedstrijd werd. Na de beginfase was het DFS Opheusden die er enige malen gevaarlijk werd vanuit de omschakeling. In de 24e minuut was het doelman Robin Franken die zich lang maakte en een schot van dichtbij nog met zijn voet wist te pareren. Niet veel later was er een diepe bal waarbij Jamal Ouassif vrij door kon. In het centrum werd echter Jeffrey Arends van een vrije doorgang tot het doel afgehouden. Vanwege voordeel mocht de aanval door en het schot van Jamal Ouassif ging naast. Opmerkelijk was dat er geen kaart getrokken werd. Wel volgde er een vrij trap die door Joel van Wijk in de muur werd geschoten en in de rebound werd ook de inzet van Bram Holtman gestuit. Daarmee kwam aan de opwinding een eind. Al was er nog een klein opstootje aan het einde van de eerste helft waarbij doelman Jordy van der Kracht op een gele kaart getrakteerd werd.

  De tweede helft verliep gelijk aan de eerste. Een boeiend schouwspel tussen twee gelijkwaardige ploegen die voor de winst gingen. Wat er aan ontbrak was goede mogelijkheden. Hier en daar was er wat dreiging, maar de organisatie stond aan beide zijden goed. Jamal Ouassif schoot nog eens in het zijnet en DFS lepelde een vrije trap op kansrijke positie over. DTS Ede had nog een fase waarin het een aantal hoekschoppen achter elkaar kon nemen, maar sprong hier ook te slordig mee om. Toen Jamal Ouassif aan Edese zijde geblesseerd uitviel was de diepte in het spel van de Edenaren wat weg en zakte het terug op eigen helft. De ingevallen Jurrien van der Horst was nog dicht bij een treffer, na goed door gaan, maar zag zijn inzet net voorlangs de paal gaan.

  Daarmee kreeg dit duel de uitslag die het verdiende. Komend weekend staat voor DTS Ede weer een lastig duel op het programma. Dan mag het afreizen naar Apeldoorn op het tegen de plaatselijke CSV op te nemen.

  DTS Ede - DFS Opheusden 0-0 (0-0)

  Doelpunten: geen
  Gele kaarten: Jordy van der Kracht

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Remco Speelziek, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Anouar Tmim, David Scholte, Jeffrey Arends (77. Jurrien van der Horst), Jamal Ouassif (73. Frank Hol), Jesse Buikema.