• DTS Ede delft onderspit in matige derby

DTS Ede kwam vanmiddag een vroeg opgelopen achterstand niet meer te boven. Na een aardig herstel in de eerste helft volgde een zeer matige tweede helft, waarmee het De Merino 's in de kaart speelden. Jamal Ouassif wist namens de Edenaren te scoren. Met deze inmiddels vijfde nederlaag in deze competitie nemen de zorgen van de blauwwitte brigade flink toe.
    Verslag: René Willemsen
    Foto's: Harold de Zeeuw
    Vandaag stond er weer een heuse regioderby op het programma. DTS Ede moest op bezoek bij De Merino 's. Een lastige opdracht gezien de vorige edities. Vorig jaar werden de punten pas net voor het einde veilig gesteld. Maar DTS Ede reisde toch met een goed gevoel af naar Veenendaal. Afgelopen weekend werd er thuis gewonnen van DZC '68 en midweeks werd RKHVV in een oefenwedstrijd verslagen.

Van dat goede gevoel was na ruim vijf minuten spelen niet veel meer over. De Merino 's startte furieus en de Edenaren waren kennelijk nog niet echt met het hoofd bij de wedstrijd. In de vierde minuut was er een snelle combinatie over de linker flank die werd neergelegd in het centrum, waarop doelman Robin Franken niet uit kwam, waarop Anass Lahnine simpel kon afronden; 1-0. Nog geen twee minuten was er de slechte opbouw vanuit centrum die werd onderbroken en wederom via de linker flank werd afgestraft. Ditmaal was het Vincent van de Weerdhof die de treffer voor zijn rekening nam; 2-0. Het duel leek al vlot beslist. Leek, want DTS Ede was zowaar wakker en ging zich meer met het spel bemoeien. Eerst was het Jasper Verstraten die net naast schoot en in de 21e minuut was het Jamal Oaussif die werd gelanceerd. Hij maakte vrij voor de keeper geen fout en rondde in de rechterhoek af; 2-1. DTS Ede was terug in de wedstrijd en werd steeds dreigender. Na zo'n half uur spelen kwam de thuisploeg goed weg toen de referee hands binnen de zestien weg wuifde. Even later schoot Haikaz Vervaart een vrije trap net over. De Merino 's zakten wat in en DTS Ede was optisch wat dreigender zonder overigens echt gevaarlijk te zijn.

Na een aardige eerste helft volgde een tweede helft van bedenkelijk niveau. De thuisploeg controleerde en DTS Ede had het vooral moeilijk met zich zelf. Van de goed geoliede machine van het afgelopen seizoen was weinig meer over. De thuisploeg, net als DTS Ede met nog slechts drie punten in de tas, verzetten veel arbeid en waren simpelweg gretiger dan de Edenaren. Soms ook wat te fel, want in de 63e minuut ging Jos Henken er met rood af na een felle charge op Jamal Ouassif. DTS Ede bracht met Ryan Ekoe nog een aanvallende impuls. Het leek effect te sorteren, want vrij vlot wist hij binnen de zestien gevaar te stichten, maar ook zijn schot ging naast. In de 70e minuut leek de gelijkmaker te vallen. Vanuit een corner was het Jasper Verstraten die zijn geplaatste kopbal van de doellijn gekopt zag worden. Daarna volgde nog een paar halve kansen zoals een afstandsschot van JoĂ«l van Wijk en een halve omhaal van Frank Hol, maar echt imponeren konden de Edenaren niet. Ook niet tegen tien man. Vlak voor tijd was er nog een gevaarlijke uitbraak van De Merino 's die echter een op een met doelman Robin Franken werd overgeschoten. Ook de extra minuten speeltijd zorgden voor geen verandering in de stand.

Daarmee noteert DTS Ede haar vijfde nederlaag deze competitie. Velen hadden het zich anders voorgesteld bij aanvang van deze competitie. Er rest DTS Ede slechts een opdracht de komende week; winnen thuis van Hierden.

De Merino 's - DTS Ede 2-1 (2-1)
    Doelpunten: 4. Anass Lahnine 1-0, 6. Vincent van de Weerdhof 2-0, 21. Jamal Ouassif 2-1
    Gele kaarten: Arien Bakkenes, Pim Gardien, Aron de Koning, Joop de Bruin, Marlin Bot
    Rode kaarten: Jos Henken