• DTS EDE DAMES KAMPIOEN VAN DE TOPKLASSE!

  De DTS Ede vrouwen hebben vandaag het kampioenschap van de Topklasse binnen gehaald door thuis een verdiende overwinning te behalen op de vrouwen van Ter Leede uit Sassemheim. De eindstand werd 3-0 door doelpunten van Willeke Pater (2x) en Joelle de Bondt. 

  Missie vrouwen DTS Ede met landstitel voltooid

  11-05-2019
  Bron: Ede Stad Wim van Kessel
  Foto: Vincent Verhoeven

  EDE De vrouwen van DTS Ede hadden een missie: kampioen worden. Met de 3-0 overwinning op Ter Leede werd die missie voltooid.

  ,,Ik denk dat wij de terechte kampioen zijn'', stelde Willeke Pater. ,,Niet een keer verloren. Slechts twee keer gelijk gespeeld. Het was een bizar seizoen. Door onderlinge sessies is een vertrouwensband ontstaan. Dat wij die titel hebben is top. De band die wij nu met elkaar hebben, is heel bijzonder.''
  De kleine spits van DTS toonde zich weer het 'goudhaantje'. Met de 1-0 halverwege de eerste helft zorgde de nummer 9 voor een opluchting aan Edese zijde. ,,Het begin was moeilijk van onze kant. Bij dat doelpunt dacht ik al: dit wordt hem. Een corner van Daphne van Kruistum werd ingekopt door Gera op den Kelder. Daarna kon ik de bal intikken. Ik scoor inderdaad heel vaak uit intikkertjes. Die zijn niet bijzonder, maar tellen wel.'' Het was de nummer 20 van de topscorer van de topklasse.
  Daarna verzuimden Joëlle de Bondt en Pater (binnenkant paal) de score uit te breiden. Ondanks die kansen vond trainer Linda Helbling dat de ploeg wat te ver inzakte. ,,Wij bleven wel de bovenliggende partij. Ter Leede kon ook niet de energie opbrengen om het ons heel lastig te maken.''

  DEFINITIEF 
  Binnen het kwartier besliste DTS na de rust het duel definitief, wat vanwege een file waarin de Ter Leede bus stond een half uur later was begonnen. Opnieuw stond Pater op de goede plaats nadat De Bondt na een combinatie met Van Kruistum op de Ter Leede goalie stuitte. Aanvoerder 'Joey" de Bondt maakte aan alle onzekerheid een einde: 3-0. ,,Daarna hebben wij het zakelijk uitgespeeld'', vond Pater.
  Kimberley Vermey knalde de bal nog bij 2-0 tegen de binnenkant van de paal. Maar verder had DTS Ede in defensief opzicht de zaken goed op orde. Helbling kon zodoende ook Anoek Blankespoor, Danae Dekker en Eveline Zech brengen. Vooral de laatste wissel gaf emotie. 'Eef' heeft een waardeloos jaar gehad. Begon als aanvoerder. Maar uit bij Ter Leede is zij geblesseerd geraakt. Nu was zij net weer fit. Vooraf was het plan haar te brengen. Maar dat moet wel passen. Zij heeft dit ook verdiend. Is een van de vrouwen die het vrouwenvoetbal bij DTS heeft gepromoot'', luidde de uitleg van Helbling.

  Na het laatste fluitsignaal was het feest. Opnieuw was Pater de smaakmaker. Het talrijke publiek werd nadrukkelijk bij het feest betrokken. De schaal voor de beste amateurclub van Nederland werd uitgereikt door international Kirsten van de Ven en oud speelster en bondsridder Sylvia Smit. De open Cabrio bus stond al klaar. ,,Wij gaan er zeker een drankje op drinken'', glimlachte Willeke Pater van oor tot oor.

  TEGENSLAG 
  Na 2016 opnieuw dus een titel voor trainer Linda Helbling. ,,De lading is gigantisch. Een echte teamprestatie'', stelde de Edese, die zelf ook privé een enorme tegenslag had met het plotseling overlijden van vader Fred. ,,Buiten dat het mijn vader was, was hij een trouw supporter. Voor mij, maar ook voor het team was het heel moeilijk. Als hij meekijkt is hij vast enorm trots. Het enige wat ik nu nog kon doen is de titel op te dragen aan hem. Pa: deze is voor jou.''