• DTS Ede blijft winnen

   

  DTS Ede heeft vanmiddag ook de uitwedstrijd tegen ASV Dronten gewonnen en heeft daarmee de vierde zege op rij geboekt. Na een overtuigende start, waarin het de wedstrijd al snel had kunnen beslissen, bleef het toch nog lang spannend. In het slot van de wedstrijd klaarden de Edenaren uiteindelijk de klus. Namens DTS scoorden Frank Hol (2x) en Jasper Verstraten.

  Verslag: René Willemsen

  DTS Ede mocht vanmiddag op bezoek in Dronten, alwaar het de strijd mocht aangaan met de plaatselijke ASV. DTS Ede leek op voorhand de favoriet, gezien de vorm van de laatste weken. ASV Dronten daarentegen had slechts drie punten minder bij elkaar gevoetbald deze competitie.

  DTS Ede begon goed aan de wedstrijd en had binnen vijf minuten de voorsprong al te pakken. Een prima pass vanuit middenveld van Jasper Verstraten, werd door Bram Holtman op waarde geschat en binnen de zestien meter afgelegd op Frank Hol die afrondde; 0-1. DTS Ede drukte meteen door en was een aantal keren dicht bij een tweede treffer, maar de defensie van ASV Dronten hield stand. In de twaalfde minuut moest doelman Robin Franken uit het doel komen om een snelle uitbraak van de thuisploeg te stoppen. De sliding op Willem Jelle Bos werd met geel bestraft. De vrije trap die volgde ging ruim over. DTS Ede moest iets terug, maar bleef de beter voetballende ploeg. In de 28e minuut ontsnapte Jamal Oassif aan de defensie en schoot hij rakelings naast in het zijnet. Enige minuten later was het weer "code" rood in de defensie van ASV Dronten. Bram Holtman kwam goed door over rechts en leverde een afgemeten voorzet af die door de inglijdende Frank Hol met een teenlengte werd gemist. In de 32e minuut werd een fraaie voorzet van Anouar Tmim door Jamal Ouassif duikend op de lat gekopt. De thuisploeg ging zich meer met het spel bemoeien zonder echt gevaarlijk te worden.

  Na de rust stroopte de thuisploeg de mouwen nog eens op en ging het een opportunistisch spelletje spelen. DTS Ede had het daar aanvankelijk lastig mee. Het verloor steeds meer duels en moest achteruit. De thuisploeg werd dreigender en dreigender, maar wist voorin geen potten te breken. Ook DTS Ede ging vaker de lange bal spelen en wist ook niets meer te creeeren. Zo'n twintig minuten voor tijd was het doelman Robin Franken, die zijn ploeg overeind hield met een goede redding op de lijn. De krachten namen af en DTS Ede sloeg weer aan het combineren in het laatste kwart van de wedstrijd. Het had de storm overleefd en kreeg meer ruimte. Jamal Ouassif viel geblesseerd uit en werd vervangen door Mohamed Laukili. In de 82e minuut stak Anouar Tmim het middenveld over en soleerde met een prachtige actie door het zestien meter gebied, waar hij werd aangetikt. De toegewezen penalty werd door Jasper Verstraten overtuigend verzilverd; 0-2. Amper enige minuten later wist Mohamed Laukili met een prima pass Frank Hol te lanceren, die met een prachtige lob over doelman Rik Breemhaar de wedstrijd besliste; 0-3. Het had ook nog 0-4 kunnen worden nadat Mohamed Laukili met een prachtige actie vier man het bos instuurde en alleen door kon. Zijn schot ging echter via de uitkomende keeper naast.

  Daarmee heeft DTS Ede nog steeds de volle buit in handen na vier gespeelde wedstrijden in de tweede periode en is het inmiddels op de ranglijst opgeklommen naar de 8e plaats. Voor DTS Ede is de winterstop overigens nog niet begonnen, daar komende zaterdag nog een inhaalduel uit de eerste periode in en tegen Nunspeet op het programma staat.

  ASV Dronten - DTS Ede 0-3 (0-1)
  Doelpunten: 4. Frank Hol 0-1, 82. Jasper Verstraten (pen.) 0-2, 84. Frank Hol 0-3
  Gele kaarten: Robin Franken, Sil Buikema, Willem Jelle Bos, Jodi de Boer

  ASV Dronten:
  Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Ingmar Koster, Dirk van Driest, Jeroen van der Meer, Willem Jelle Bos, Jodi de Boer (70. Ntalu Ricardo Ndombaxi Antonio), Bas Maljaars, Klaas Koster, Brian Harpe, Lucky Akot.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema (88. Kevi Velthuizen), Joël van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Anouar Tmim, Jurriën van der Horst (88. Jeroen Cramer), Frank Hol, Jamal Ouasssif (78. Mohamed Laukili).