• DTS Ede andermaal onderuit
  Ook het eerste thuisduel van deze competitie werd door DTS Ede verloren. En wederom kreeg het een ongelukkige penalty tegen, waar deze aan de andere kant net zo zeer had kunnen worden gegeven. De goede tweede helft werd niet te gelde gemaakt. De Edenaren verloren niet alleen het duel, maar ook captain Bram Holtman en Christoph Willemsen die beiden geblesseerd het strijdtoneel moesten verlaten. In het slot van het duel kwam daar ook nog Ko Snel bij, die er nog af moest met direct rood na het onderuit halen van een doorgebroken speler.
   
  Verslag: René Willemsen
  DTS Ede kwam vandaag goed uit de startblokken en wist met aardige combinaties de druk op de gasten uit Doetinchem te zetten. Echter, alle goede intenties ten spijt, in de 6e minuut lag de bal op de penaltystip aan de andere zijde van het veld. Aangeschoten hands - van dichtbij - werd geconstateerd en Noe Bokila benutte deze buitenkans; 0-1. DTS Ede zette nog eens aan en in de 9e minuut was het dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van Frank Broers werd met het hoofd door Frank Hol terug geknikt op de inkomende Jesse Buikema. Zijn inzet werd nog op de lijn gestuit. DZC '68 moest na 23 minuten haar aanvoerder wisselen met een blessure. De onverwachte vroege voorsprong speelde DZC '68 in de kaart. Het zat kort op de bal en DTS Ede ging daar in mee. Het leverde bij tijd en wijlen "hotsknotsbegoniavoetbal" op. Het leidde dan ook niet tot veel kansen aan beide zijden. De dienstdoende referee had het moeilijk nadat hij het spel te veel zijn vrije beloop had laten gaan. Er volgde een paar flinke overtredingen en was veel discussie over en weer. Ook Christoph Willemsen moest geblesseerd het veld verlaten.
   
  De tweede helft was in handen van DTS Ede. Het combineerde wat beter, wist zich aan het vechtvoetbal te onttrekken door vlotte combinaties. DZC '68 speelde echter goed georganiseerd en het was moeilijk om door te komen in de laatste linie. In de 58e minuut was er nog een goede poging van Haikaz Vervaart die het met een afstandsschot probeerde. In de 64e minuut was Frank Hol dicht bij een treffer, maar zijn inzet hobbelde net naast de rechter paal. Niet veel later de grootste kans van de wedstrijd. Frank Hol werd met een strakke voorzet bediend en had vrij voor het inkoppen, maar ook dit ging niet raak. Langzamerhand werd de tijd de grootste vijand van DTS Ede en moest het wat meer risico gaan nemen. Het leverde ook een aantal gevaarlijke omschakelingen van DZC '68 op. Zo wist het in de 74e minuut de tweede treffer te produceren, maar werd deze geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later een situatie die voor veel opwinding langs de kant zorgde. Ditmaal was het een speler van DZC '68 die binnen de zestien meter aangeschoten hands maakte, maar de toch al wat warrig fluitende referee zag er ditmaal niets in, waarmee hij vandaag een grote stempel op de wedstrijd zet. DZC '68 wist andermaal met een snelle omschakeling voor gevaar te zorgen, maar Ko Snel greep in. Direct rood. Ook Captain Bram Holtman moest nog het veld geblesseerd verlaten na een flinke charge. Het slot was verder rommelig, maar leverde verder niets meer op voor DTS Ede.
   
  Daarmee kent DTS Ede een stroeve start. Komend weekend mag het op bezoek in Kampen om het daar op te gaan nemen tegen KHC.
  DTS Ede - DZC ´68 0-1 (0-1)
  Doelpunten: 6. Noe Bokila (pen.) 0-1
  Gele kaarten: Max Jansen, Jasper Verstraten, Frank Broers, Yoek Verheij, Haikaz Vervaart, Noe Bokila
  Rode kaart: Ko Snel
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman (85. Mamadou Coulibaly), Christoph Willemsen (37. Remco Speelziek), Ko Snel, Ahmed Lak, Stijn Homburg (85. Mo Laukili), Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema (63. Roy Ploeg), Frank Hol, Frank Broers.
  DZC '68:
  Mike Thus, Yoek Verheij, Aron Hebbink, Gloria Mavanga, Noe Bokila, Nick Abbink, Robin Faber, Max Jansen, Marijn de Kler (23, Jelle van Rinsum), Thomas Kleinlugtebeld, Rik Vlutters