• DTS Ede 6 kampioen!
    DTS Ede 6 heeft vanmiddag de titel in eigen huis binnen gehaald. Onder toeziend oog van vele fans, waaronder de kampioensploeg van het 8e, wisten de "All Stars" met 5-2 te zegevieren tegen SKV 3. Van "sambavoetbal" was vandaag helaas geen sprake, maar het resultaat was heilig. Iets na tweeën werd dan ook het zilverwerk uitgereikt door DTS Ede "Legend" Ab Dominicus onder luid gejuich.

Verslag: René Willemsen

De mannen van 6 waren er maar druk mee geweest deze week en hadden een echt programma voor de dag in elkaar gedraaid. Nog voor de wedstrijd zou aanvangen, waren er al de nodige plichtplegingen, waaronder een heuse fotoshoot. Ook was het vervoer voor na de wedstrijd - bij een gunstig resultaat - geregeld. Juist ja, de platte kar. Ook was er nog contact geweest met de opponent uit Wageningen om de aanvangstijd van de wedstrijd te vervroegen en het vriendelijke verzoek om in het eigen mooie blauw-witte thuistenue te mogen aantreden. Beide verzoeken werden door de sympathieke gasten uit Wageningen gehonoreerd.

Om stipt twaalf uur was het dan zover. De opkomst, met de eigen kinderen aan de hand, door een ereboog van SKV was groots. Dat was het spel nog niet echt in de beginfase. De ploeg had duidelijk last van kampioensstress en de gasten uit Wageningen speelden dan ook wat gemakkelijker. Maar goed, kwaliteit verloochend zich niet, want niet goed spelen en toch scoren is een van de kenmerken van een kampioensploeg. We schrijven de vijfde minuut toen William Kelderman met zijn hoofd een goede interceptie had, die belandde bij Andy van de Kuit. Zijn voorzet bereikte Peter van Pelt, die cool binnen schoot in de linkerhoek; 1-0. Erg lang konden de Edenaren niet genieten van de voorsprong, want ruim een minuut later lag de bal op de stip. Handsbal in de zestien was de oorzaak. Berry van de Pol bracht de gasten vanaf 11 meter weer op gelijke hoogte. In de 9e minuut was Andy van de Kuit dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd door de doelman nog net tot corner verwerkt. Bij deze corner claimde DTS Ede een penalty wegens hands, maar deze werd weggewuifd door de referee van dienst. In de 25e minuut was het dan wel raak. Het was captain Danny Groeneveld, die randje zestien meter, uithaalde en via een tegenstander zijn schot binnen zag vallen; 2-1. En wederom kon het 6e de voorsprong niet lang vasthouden. Eerst wist Artash Vervaart zijn ploeg nog overeind te houden met een goede redding, maar in de daaropvolgende aanval wisten de gasten wel raak te schieten; 2-2. Nadat Peter van Pelt nog een goede mogelijkheid naast zag gaan, was het William Kelderman die de thuisploeg weer op voorsprong wist te schieten. Het was de mooiste aanval van de middag. Een voorzet vanaf rechts van Peter van Pelt werd ineens binnengeschoten bij de tweede doelpaal: 3-2.

Vrij snel na de rust wist DTS Ede 6 de wedstrijd te beslissen. Het mocht vanaf 11 meter aanleggen, na een overtreding op Peter van Pelt. Danny Groeneveld klaarde dit klusje; 4-2. Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort. Er volgden nog wat kansen met een lobje van Cees Roelofsen, wat nog net tot corner werd verwerkt door de doelman en niet veel later stond DTS Ede met Peter van Pelt en Jeffrey Prins alleen voor de keeper, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut. Tussendoor schoten de gasten nog eens in het zijnet in kansrijke positie. Toch kon er nog een keer gejuicht worden deze middag. Het was de ingevallen Guido Wiemer, die een goed opgezette aanval afrondde; 5-2. Daarmee was de wedstrijd beslist. Er volgden nog wat minuten speeltijd, maar het grote aftellen was begonnen. En toen het zover was, gingen de heren van 6 uit hun dak. Lang verwacht en nu uiteindelijk toch gekomen. Klasse gedaan heren!

Er volgde nog een officiële huldiging, waarbij Ab Dominicus het woord nam. Op de "zijn" bekende wijze sprak hij de heren toe. Onder meer hoe mooi het was dat na al die jaren nadat men was overgegaan van de junioren naar de senioren, zij toch uiteindelijk een kampioenschap hebben behaald en mogen vieren. Ook voorzitter Jeroen Been nam nog even het woord en sprak zijn gelukwensen uit. Niet veel later ging "de schaal" onder luid gejuich omhoog. Na een flinke cooling down met wat "sportdrank" zal dit sterrenteam op de platte kar de stad in gaan en waarna het nog lang onrustig zal blijven...

DTS Ede 6 - SKV 3 5-2 (3-2)
    Doelpunten: 5. Peter van Pelt 1-0; 7. Berry van de Pol 1-1 (pen.); 25. Danny Groeneveld 2-1; 27. Ralph Brugman; 33. William Kelderman; 49. Danny Groeneveld 4-2 (pen.); 78. Guido Wiemer 5-2.