• DTS Dames 1 start competitie met 3-0 winst

    Na een voorbereiding van zes weken stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Er werd afgetrapt tegen SC ‘t Zand - één van de promovendi die vorig jaar relatief eenvoudig kampioen werd in de zondag hoofdklasse. Ondanks dat DTS weinig wist van de tegenstander, was iedereen ervan doordrongen dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. 
    De openingsfase was rommelig. DTS was zoekend naar de juiste afstemming en had moeite met de compacte formatie van ‘t Zand. ‘t Zand had maar één intentie: DTS het voetballen onmogelijk maken. Ze lieten zich geen moment uitlokken om druk vooruit te zetten, waardoor de ruimtes klein bleven. Dit maakte het spel van DTS bij vlagen traag. Lukte het om wel een keer te versnellen, dan was DTS ook direct gevaarlijk. In de 12e minuut was het Anoek Blankespoor, dia na een mooie actie en voorzet van Daphne van Kruistum de bal bij de tweede paal binnen gleed. Daarna volgde een tijd lang een spel dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Een paar minuten voor het rustsignaal had DTS de kans op de 2-0: een mooie combinatie tussen Eveline Zech en Willeke Pater die door laatstgenoemde net aan de verkeerde kant van de paal werd gemikt. Ondanks het stroeve spel, gaf DTS verder weinig kansen weg. Met een 1-0 ruststand gingen de ploegen de rust in.
    In de tweede helft oogde DTS scherper. Hoewel het spelbeeld hetzelfde was - DTS had de bal en ‘t Zand zakte in - was DTS beter in staat om de ruimtes te benutten. Combinaties gingen sneller en er werden meerdere kansen gecreëerd. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 2-0. Wederom was het Daphne van Kruistum die met een mooie actie haar tegenstander voorbij snelde. Met een afgemeten voorzet bediende ze Willeke Pater, die de bal schitterend tegen de touwen kopte. Een bevrijdende treffer die het offensief van ‘t Zand definitief deed breken. Een kwartier voor tijd was het Ilse van der Zanden die met een bekeken schot de wedstrijd definitief op slot gooide (3-0). In de laatste minuten van de wedstrijd verdiende DTS nog een goal, na een mooie combinatie tussen Willeke Pater en Sofie Houba. Laatstgenoemde stuitte echter op de keeper, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-0. 
    Al met al een prima start van de competitie. DTS had duidelijk de overhand, maar zal zich ook dit seizoen moeten wapenen tegen sterk inzakkende tegenstanders.
    Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Klaaswaal, waar DTS het zal opnemen tegen SSS!