• DTS 2 - Zeewolde 2

    Zaterdag 24 november speelde DTS 2 de eerste wedstrijd van de tweede periode tegen Zeewolde. In een wedstrijd wat op papier en qua veldspel een overwinning had kunnen en misschien wel moeten worden, wist DTS slechts een punt te pakken.

    De eerste helft was het voornamelijk DTS dat aan de bal was. Zeewolde speelde compact en wachtte DTS op eigen helft op. DTS speelde in een te laag tempo waardoor het moeilijk werd om naar voren te combineren en tot grote kansen te komen. Het meeste gevaar kwam van ballen die achter de verdediging van Zeewolde gelegd werden. Halverwege de eerste helft kon hierdoor het doel van de tegenstander wel onder vuur genomen worden, maar de inzet verdween in het zijnet waar afleggen een betere optie was geweest. Zeewolde kwam er een paar keer uit tot de zestien van DTS maar het vizier stond niet scherp genoeg om tot een goede eindpass of afronding te komen. Op slag van rust was het dan toch DTS dat op voorsprong kwam. Een diepe bal werd door Ryan met de rug klaargelegd en door Geert hard binnenkant paal geschoten.

    De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hadden moeite om tot grote kansen te komen en DTS was het meest aan de bal. Daarom kwam de gelijkmaker van Zeewolde vrij onverwachts. Een afgeslagen vrije trap werd door Zeewolde van buiten de zestien onderkant lat binnengeschoten. Een goed kwartier later kwam Zeewolde zelfs op voorsprong. Opnieuw uit een standaardsituatie, ditmaal een afgeslagen corner, wist Zeewolde van buiten de zestien het net te vinden. DTS drong vervolgens wel aan, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het had eveneens een standaardsituatie nodig om tot scoren te komen. Een kleine tien minuten voor tijd kwam het op 2-2 doordat Geert wist raak te koppen uit een vrije trap. Het laatste deel van de wedstrijd lag het tempo eindelijk hoger en wist DTS wat beter naar voren te voetballen. Het creëerde nog 1 grote kans om toch nog te winnen, maar de keeper van Zeewolde deed waarvoor hij onder de lat stond.

    DTS 2 heeft nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop, te beginnen met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter AVW 2.