• DTS 2 - Unicum 2

    DTS 2 herpakt zich na vorige week en boekt ruime zege tegen Unicum 2.

    Zaterdag 8 december nam DTS 2 het thuis op tegen Unicum 2. De bezoekers wisten een punt meer te halen uit de eerste tien wedstrijden. DTS begon fel aan de wedstrijd maar wist weinig te creëren met het vroege overwicht. Unicum kwam daarna wat beter in de wedstrijd en de rest van het eerste halfuur ging het gelijk op. Beide ploegen kregen de ruimte om op te bouwen, maar hadden moeite om voorin gevaarlijk te worden. Een afstandsschot moest eraan te pas komen om de verdediging van Unicum voor het eerst te passeren. Niels creëerde na 35 minuten spelen genoeg ruimte rond de zestien om uit te halen en zag zijn inzet via de onderkant van de lat erin gaan. Daarop kreeg DTS weer het overwicht in de wedstrijd en binnen een paar minuten had het de voorsprong kunnen verdubbelen toen Geert ineens vrij voor de keeper kwam. Het vizier stond echter niet op scherp. Een paar minuten later was het alsnog raak. Na een snelle aanval leek Niels een teamgenoot de kans te willen geven maar zijn voorzet verdween al in de verre hoek; 2-0. Op slag van rust was het opnieuw Niels die het doel wist te vinden van buiten de zestien. Zijn schot verdween laag in de verre hoek, waardoor DTS met een comfortabele 3-0 voorsprong kon gaan rusten.

    Waar Unicum ongetwijfeld nog hoopte op een comeback, was het DTS dat kort na rust alweer wat te vieren had. Een lange bal van Nicky werd door Jeroen op waarde geschat en door zijn actie kon Geert alleen door op de keeper; 4-0. Hoewel de wedstrijd binnen leek te zijn, was het Unicum dat in de daaropvolgende twintig minuten de betere kansen kreeg. In de 69e minuut wist Unicum te scoren door een knappe goal van rand zestien. Luttele minuten later was het opnieuw raak door een fout achterin bij DTS. Gelukkig was het verzet van Unicum al snel definitief gebroken. Een snel genomen vrije trap van Geert kwam voor de voeten van Leon terecht die voor de 5-2 aantekende. In de slotminuut bepaalde Jeroen de eindstand op 6-2, waarna de scheidsrechter direct affloot.

    Al met al een mooie overwinning waarmee DTS 2 weer wat stijgt op de ranglijst, al staat het bovenin dicht bij elkaar. Wie de Voetbal TV app geïnstalleerd heeft kan de doelpunten in de highlights terugkijken. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen ASV Dronten.