• DTS 2 - Hierden 2

    Zaterdag 3 november speelde DTS 2 thuis tegen Hierden 2 een enerverende wedstrijd waarin de scheidsrechter een grote rol speelde, zowel in het voordeel als in het nadeel van DTS. De wedstrijd kon lang beide kanten opvallen, maar het was DTS 2 dat uiteindelijk de punten thuis wist te houden. Afgelopen week werd het team van nieuwe kleding en bidons voorzien, eenieder die dit mogelijk heeft gemaakt bedankt (o.a. Rensa verwarming + ventilatie en loodgieter Jaap van Zetten voor de bidons).

    DTS begon goed aan de wedstrijd. Het kreeg de ruimte om op te bouwen maar hanteerde door het compacte spel van Hierden regelmatig de lange bal. Het wist twee keer gevaarlijk te worden zonder dat het in een doelpunt resulteerde. Hierden loerde op de omschakeling en probeerde gevaarlijk te worden met een aantal snelle uitbraken. Toch was het meer aan DTS zelf te danken dat Hierden echt gevaarlijk kon worden. Het werd wat slordiger in de opbouw wat een aantal opgelegde kansen opleverde voor Hierden. Gelukkig miste Hierden de scherpte in de afronding en kon DTS zich een beetje herpakken. In de 37e minuut wist Michel met een diepe bal Geert alleen voor de keeper te zetten maar de hoek was te lastig om af te ronden. Hij wist de bal wel terug te leggen op de inlopende Niels die binnen kon schieten. Het lukte DTS echter niet om de wedstrijd te controleren. Een paar minuten later moest Nicky alweer reddend optreden en nog wat later kwam Hierden op gelijke hoogte. Een afgeslagen voorzet werd door een speler van Hierden met de arm aangenomen, waarna hij de bal via een uitgestoken been over de keeper heen in de verre hoek wist te schieten. De scheidsrechter beoordeelde het wel als hands maar niet als een overtreding, waardoor DTS toch wat ontevreden de kleedkamer opzocht bij een 1-1 ruststand.

    De tweede helft begon waar de eerste helft gebleven was. DTS had het meeste balbezit, maar Hierden wist met minder balbezit minstens zo gevaarlijk te worden. Een doorbraak van Hierden in de 52e minuut leek rechtmatig gestuit te worden maar de scheidsrechter beoordeelde anders en legde de bal op de penaltystip. De lachende speler van Hierden had de scheidrechter kunnen doen twijfelen, maar de aanvoerder van Hierden kon toch aanleggen vanaf elf meter. Zijn inzet werd echter fantastisch gepareerd door Nicky, die niet veel later DTS opnieuw redde door een lob van Hierden uit de lucht te plukken. Nadat de bezoekers ook nog de paal wisten te treffen kreeg DTS wat meer de overhand in de wedstrijd en creëerde het zelf kansen. In de 69e minuut leidde dit tot de 2-1 voorsprong. Daan wist de bal knap te onderscheppen op links en met een afgemeten voorzet bediende hij Anass die goed binnenkopte. De vlag ging omhoog voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Op de beelden, terug te zien via de VoetbalTV app, is goed te zien dat Anass zich achter de bal bevond en het daarom geen buitenspel was, maar het zat DTS hier dus niet tegen. Tot aan het eind bleef het spel op en neer gaan, zonder dat DTS nog echt in de problemen kwam, mede dankzij de verse krachten van de bank en belangrijke intercepties. In de slotminuten breidt het de voorsprong nog uit tot 3-1. Een scherpe vrije trap van Michel wordt niet goed verwerkt door de keeper van Hierden en Anass is er rap bij om zijn tweede van de middag binnen te tikken.

    Al met al een best zwaarbevochten overwinning voor DTS 2 zonder dat echt goed heeft gevoetbald. Over 2 weken reist het af om het op te nemen tegen Nunspeet 2, dat met 14 uit 7 een punt meer wist te halen dan DTS.