• Derby onbeslist

De derby DTS Ede - Bennekom is vandaag geƫindigd zoals het is begonnen; 0-0. Op thuisbasis Sportpark Inschoten waren de Edenaren in de eerste helft voor een groot gedeelte heer en meester en vergat het zichzelf te belonen. Op slag van rust waren de bezoekers uit Bennekom gevaarlijk. Het tweede bedrijf, waarin Bennekom gevaarlijker was, was matig van beide kanten. Het inconsequente fluiten van de dienstdoende referee was daar mede debet aan.

Verslag: RenƩ Willemsen

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week in Wezep ontving DTS Ede vandaag Bennekom. De laatste thuisedities werden verloren en daarmee was de opdracht duidelijk. Bennekom is in goede doen, want het had haar eerste twee duels winnend afgesloten. Doe daar bij de gezonde dosis rivaliteit en je hebt alle ingrediƫnten bijeen voor een mooie wedstrijd.

Op een druk bezocht sportpark werd om 15.00 uur afgetrapt. De intenties van de thuisploeg werden meteen duidelijk; DTS Ede zocht de aanval. Het combineerde ook erg gemakkelijk en kwam enige malen gevaarlijk door. Zo ook in de achtste minuut toen Captain Bram Holtman over de rechterflank op kwam en zijn directe tegenstander omspeelde. Binnen de zestien werd hij vanachter van de bal gegleden. Of was die net weg. De scheidsrechter zag er niets in. Hetzelfde recept leverde enige gevaarlijke momenten op. Zo kon Jasper Verstraten van dichtbij uithalen, maar was zijn inzet te slap. Even daarna was het Jurrien van der Horst die met een achterwaartse kopbal bijna raak kopte. In de 21e minuut werd een vrije trap door Remco Speelziek rakelings overgekopt. DTS Ede was heer en meester in deze fase en Bennekom zag vrijwel geen kans onder deze druk uit te komen. In de 27e minuut hadden de Edenaren de voorsprong moeten pakken. Na een mooie opgezette aanval zagen Jesse Buikema, Anouar Tmim en Frank Hol tegenover twee verdedigers kans om dit niet goed uit te spelen. Het schot ging via keeper Christiaan de Haan naast. Niet veel later was er weer een grote mogelijkheid voor de Edenaren. Anouar Tmim kapte zich goed vrij aan de linkerzijde en legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op de vrij inkomende Jesse Buikema. Ook deze kans ging naast. Ondertussen werd het spel wat onvriendelijker. Er werd stevig gevoetbald en enige malen over de schreef gegaan. Het leidde tot een eerste opstootje, waarbij beide ploegen op een gele prent getrakteerd werden. Het spel werd wat rommeliger en ook Bennekom zag nu kans eens aan te dringen. Eerst was het nog Jurrien van der Horst die naast schoot voor DTS Ede, maar daarna volgden twee grote mogelijkheden voor Bennekom. Eerst wist Bram Holtman de bal nog voor de doellijn uit te verdedigen en in het vervolg was het doelman Robin Franken die redding bracht. Tussendoor wist Jamal Ouassif Jasper Verstraten nog te bereiken die de bal ineens nam en zijn schot over zag gaan. DTS Ede had op voorsprong moeten komen, maar kwam in de slotminuten aardig weg.

Daar het een vermakelijk duel was met mooi verzorgd voetbal in de eerste helft waren de verwachtingen hoog gespannen voor het vervolg. Dit werd echter niet ingevuld door beide ploegen. Het werd een matige tweede helft met rommelig voetbal, veel onderbrekingen en veel gele kaarten. En uiteraard veel spanning en zoals het een derby betaamd opstootjes. DTS Ede incasseerde de eerste tegenvaller in de 52e minuut toen het Sil Buikema geblesseerd zag uitvallen. Daarmee stond er een compleet ander verdedigingscentrum aangezien Joel van Wijk vandaag zijn schorsing uit zat. In de 60e minuut was Bennekom dicht bij een treffer. Van dichtbij werd geheel vrij rakelings door Nick Stienstra over gekopt. De scheidsrechter die in de eerste helft weigerde kaarten te tonen, wist deze vervolgens wel te vinden. In een rap tempo volgde de een de andere. Ook werd het spel vaker stil gelegd, wat het spel duidelijk niet ten goede kwam. Bennekom nam het initiatief en nu was het DTS Ede wat duidelijk inzakte en probeerde vanuit de omschakeling te verrassen. Het leidde tot kansjes. Ondertussen kwam de doelmond van Robin Franken vaker onder druk. Hij was het dan ook die enige malen met goede reddingen DTS Ede op de been hield. Anderzijds wisten Jamal Ouassif en Frank Hol met schoten van afstand enige gevaar te stichten (voorlangs / net naast). In de 67e minuut kwam Bennekom met tien man te staan na het wegzenden van Tjalling Kamerman na een tweede gele kaart. DTS Ede zette wat meer aan, maar zonder de volle overtuiging. Het bleef onrustig. Aan Edese zijde viel David Scholte goed in en bracht met zijn spel wat meer rust terug in de ploeg. Maar niet voor lang. Ook Remco Speelziek werd het veld afgezonden met een tweede gele kaart. Het slot was rommelig en na vier minuten extra tijd stond de teller op nul.

Daarmee heeft DTS Ede een goede kans laten liggen om concurrent Bennekom te verslaan op basis van de eerste heft. Anderzijds kunnen de gasten hetzelfde zeggen als de tweede helft beschouwd wordt. Al met al een terechte puntendeling. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek in Kampen bij DOS.

DTS Ede - Bennekom 0-0 (0-0)

Doelpunten: geen

Gele kaarten: Jasper Verstraten, Youssef el Hammouchi, Jesse Buikema, Joris Klein Holte

Rode kaarten: Tjalling Kamerman (2x geel), Remco Speelziek (2x geel)