• Dames DTS Ede werken aan doelsaldo en pakken koppositie
    Daphne van Kruistum ‘Vrouw van de wedstrijd’ met 5 doelpunten.

Verslag Peter van der Plas
    Foto's: Joelle de Bondt

In het kletsnatte Wijchen stond vanmiddag om 17:00 uur de wedstrijd tussen sc Woezik en DTS Ede op het programma. DTS was erop gebrand het smetje van vorige week, waar een gelijkspel werd gespeeld tegen FC Rijnvogels, snel weg te poetsen. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat er voor sc Woezik vanmiddag niets te halen was. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de gastgeefsters en DTS speelde geduldig de bal rond op zoek naar een opening in de opgezette muur van sc Woezik. Na een kwartiertje was daar dan al de beloning voor en zette Daphne van Kruistum DTS verdient op voorsprong door een schot van Ilse van der Zanden van richting te veranderen 0-1.

Nog geen zeven minuten later was het Nikki van Wijk die de ruimte achter de verdediging inliep en op maat werd bedient met een mooie steekpass van Sofie Houba. Nikki van Wijk kwam vrij voor de keepster en schoot de bal prachtig over de keepster in het doel 0-2. Vier minuten later was het opnieuw raak, Bonita Theunissen, in het verleden nog actief geweest bij sc Woezik, ronde haar actie knap af met de derde treffer voor DTS Ede 0-3. Het verzet was toe echt gebroken en DTS kon naar hartenlust combineren. Een vierde doelpunt van Daphne van Kruistum werd geheel onterecht vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Zo werd de eerste helft afgesloten met een 0-3 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na rust een zelfde beeld, sc Woezik verdedigde en kon de bal nooit lang vasthouden. Het was dan ook wachten op meer doelpunten van DTS Ede. En die kwamen er dan ook. Met maar liefst 4 doelpunten van Daphne van Kruistum, die in deze wedstrijd inmiddels op vijf treffers stond, en Carolien Filippo werd de stand uitgebouwd naar een ruime 0-8. Ook de ingevallen Jill Pijnappels kreeg nog een kans op het presenteerblaadje van Carolien Filippo om tegen haar oude club te scoren. Helaas kon zij dit cadeautje niet uitpakken. Kansen bleven er komen, maar met een 0-8 overwinning waren de dames zeer tevreden en pakte hiermee ook de koppositie in de Topklasse.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Anne Hendriks, Morena Blankestijn (63’Anoek Blankespoor), Yvette Derks, Sofie Houba, Bonita Theunissen (63’ Dominique van Wensveen), Daphne van Kruistum (81’Jill Pijnappels), Carolien Filippo.

Wissels: Jaimy Jansen (K), Esmay Bruil, Jill Pijnappels, Dominique van Wensveen, Anoek Blankespoor.

Bij DTS waren Joelle de Bondt, Danae Dekker, Marlon van Pommeren en Seline van den Hoek geblesseerd.