• Dames DTS Ede sluiten geweldig seizoen af met punten record

Ook FC Eindhoven av moest er aan geloven. Op sportpark Inschoten viel dit seizoen niets te halen. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen. Met maar liefst 62(!) punten uit 22 wedstrijden was DTS Ede de overtuigende kampioen in de Topklasse. Slechts 2 keer werd er gelijk gespeeld waarvan 1 wedstrijd tegen, juist, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Ten opzichte van de uitwedstrijd waarbij FC Eindhoven een 'handbal' verdediging opzette waren de bezoekers ditmaal meer aanvallend ingesteld wat de wedstrijd leuker maakte.

DTS begon slap en de 'drive' en het baltempo was laag. Dit stelde FC Eindhoven in staat om gevaar te stichten voor het doel van keepster Jaimy Jansen.
    Maar DTS beschikt over uitstekende aanvallers die uit alle hoeken en standen kunnen scoren. Zo ook in de elfde minuut. Carolien Fillippo werd aangespeeld en kapte zich knap vrij en scoorde met een hard schot laag in de korte hoek 1-0.

Het spel van DTS bleef slordig wat FC Eindhoven kansen gaf om de verdediging van DTS onder druk te zetten. Was er eerst nog een kans vrij voor het doel van DTS die keepster Jaimy Jansen nog knap tegen hield, in de 32e minuut viel dan alsnog de gelijkmaker. Juul Santema schoot knap binnen in de linker bovenhoek 1-1.

Tijdens de drinkpauze werd er orde op zaken gesteld wat het spel van DTS ten goede kwam. Na rust had DTS meer balbezit wat resulteerde in enkele kansen waarvan Daphne van Kruistum ook nog eens met een vlammende schot de paal raakte. Nadat over en weer enkele publieks wissels waren toegepast was de laatste wissel bij DTS een hoogte punt. Willeke Pater, topscoorder in de Topklasse met maar liefst 24 doelpunten, verliet geëmotioneerd het veld onder luid applaus van het publiek en beide elftallen. Haar vervangster Eveline Zech kon na lang blessureleed wederom minuten maken in de hoofdmacht. Hoe mooi was het dan ook dat uitgerekend zij de wedstrijd vlak voor tijd besliste met de winnende treffer en hiermee een vervelend jaar op geweldige wijze afsloot 2-1.
    Ook verzorger Frans van Ernst werd bij zijn laatste blessure behandeling in het veld aan de zijlijn opgewacht door de voltalige selectie. Deze man heeft enorm veel betekent voor de dames en zijn kennis en humor zal dan ook gemist worden volgend seizoen.

Na het laatste fluitsignaal werd ook de geblesseerde Larissa Libosan nog gèeerd voor haar aandelen in alle successen in de afgelopen jaren.

Hiermee kwam een eind aan een turbulent seizoen voor de selectie van Linda Helbling en haar staf. Aan het begin van dit seizoen hadden de dames en staf maar één missie, kampioen worden. Dat deze missie op deze manier voltooid zou worden had niemand kunnen bedenken. Een seizoen wat nog lang in gedachten zal bijblijven.

Namens de selectie hartelijk dank voor alle support!