• Bericht van de voorzitter

  Een vreemd seizoen nadert zijn einde. Eind juni, als normaal gesproken de zomerstop al lang begonnen is worden de laatste wedstrijden gespeeld.

  Sinds de competitie in oktober werd stil gelegd en er steeds meer beperkingen kwamen hebben we steeds binnen die beperkingen gedaan wat mogelijk was en de jeugd heeft onderling toch aardig door kunnen voetballen en trainen. Voor senioren was dit toch een stuk lastiger. Daar kon veel minder en pas de laatste maanden was het voor degenen onder de 27 mogelijk om weer wat meer te doen. En toen ook de ouderen er bij kwamen, vervielen de mogelijkheden op zaterdag weer als gevolg van de regiocup. De flexibiliteit en de loyaliteit van de senioren  en niet te vergeten de 35+ groep vind ik één van de meest waardevolle aspecten van de afgelopen periode binnen DTS Ede. 

  Natuurlijk waren er de afgelopen periode ook de vrijwilligers die op het park bleven zorgen dat iedereen zijn of haar ding kon doen. Een bijzonder woord hierbij voor de zaterdagploeg die er toch elke week weer stond onder leiding van Cecilia. Ep en Reem stonden haar wekelijks bij en op het wedstrijdsecretariaat vervulde Ap zijn zoveelste functie binnen DTS. Bij de poort stonden Harry, Henk en Daniëlle in afwisselende diensten iedereen te woord. Ook Claus wil ik hier noemen die elke zaterdag trouw zijn klussen deed.

  Ook de TC heeft ook in dit Corona seizoen weer bergen werk verzet. Een zeer tastbaar resultaat is dat we volgend jaar met een O23 elftal gaan spelen. Hiermee toppen we onze opleiding op een mooie manier af en gaan we mee in de ontwikkeling bij andere verenigingen met een goede opleiding. De TC verricht haar werk soms in het oog van de storm en dat maakt het geen makkelijke functie. Ik heb hier veel waardering voor. Natuurlijk is er wel eens een discussie, maar die willen we dan op een open en faire manier aan gaan. En dat gaat ook gebeuren. Ik betreur het echter wel dat er ook een anonieme mail/app circuleert, die mij inmiddels van verschillende kanten is aangeboden. Het is lastig zo niet onmogelijk met een anoniem mailadres te communiceren.

  Voor volgend seizoen is er een uitdaging, aangezien een aantal TC leden stopt. We zijn hard bezig om deze uitdaging in te vullen en zullen ondanks de zomerstop de komende weken hier mee doorgaan, zodat er in het nieuwe seizoen weer een goed gevulde TC staat.

  Als bestuur zijn we de afgelopen periode ook druk bezig geweest, enerzijds met het afronden van dit seizoen en anderzijds met het voorbereiden van het komend seizoen. Na de opschudding over de financiële situatie rond de kerst hebben we alles op alles gezet om financieel gezond het komende seizoen in te gaan. Dat is gelukt en we kunnen dan ook weer vooruitkijken. Er wordt druk gesleuteld aan een sponsorcommissie, waarin een groot aantal DTS-ers aan de slag gaan. Ook zijn we bezig met het opvolgen van de aanbevelingen van de Commissie. Dit gaat niet van het ene op het andere moment, maar de ingezette lijn is onomkeerbaar.

   

  Jeroen Been

  Voorzitter DTS Ede