• Bericht van de voorzitter

   

  De winterstop is inmiddels voor sommige teams al begonnen, maar ook dit weekend gaan een aantal teams stug door, ook nu de temperaturen wat lager worden. Volgende week (het weekend voor kerstmis!) zijn er zelfs ook nog drie wedstrijden gepland waaronder de inhaalwedstrijd van Heren 1 uit tegen Nunspeet. Voor mij is de winterstop afgelopen zaterdag begonnen, nadat ik op de terugweg van DTS een fietsongeluk kreeg, waarbij ik twee van mijn middenvoetsbeentjes heb gebroken. Zelfs voorzitters kunnen echte sportblessures krijgen. De komende weken zit ik dus in het gips.

  De eerste helft van de competitie leverde qua uitslagen een zeer gemêleerd beeld op. Een aantal teams was duidelijk te hoog ingedeeld en en we hopen dat na de winterstop deze teams beter ingedeeld zullen zijn. Ook hadden we weer een aantal winterkampioenen, waarmee ik hen van harte feliciteer. Voor wat betreft onze eerste selectie elftallen is voor beiden een verschillend verhaal. De dames zijn zonder verlies met negen overwinningen en twee gelijke spelen de grote winnaar van de eerste competitiehelft. Dat smaakt naar meer. Voor wat betreft de heren is de afgelopen weken het herstel ingezet, na een toch echt wel slecht begin. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden voor de winterstop en een plek bij de eerste zeven in de winterstop is zeker mogelijk. Ook hier is dus nog voldoende mogelijk, zeker ook in de tweede helft van het seizoen.

  Twee weken geleden was de Algemene Ledenvergadering en daarbij zijn een aantal belangrijke besluiten genomen, Allereerst zullen we met ingang van het komend seizoen de exploitatie van de kantine niet langer via een pachtconstructie doen, maar deze in eigen beheer nemen. Dit betekent niet het einde van de samenwerking met Ep en Cecilia. We zijn blij dat we dit kunnen voortzetten en dat zij in de rol van beheerder terugkeren. Voor de vereniging betekent deze constructie dat er meer inkomsten komen. Tegelijkertijd zullen we als vereniging er ook meer tijd in moeten steken om het een succes te maken.

  Het kledingplan voor de jeugd is door de ledenvergadering goedgekeurd. Dit betekent dat met ingang van het komend seizoen alle DTS jeugdelftallen tot en met de 019 in dezelfde kleding zullen lopen. Elk team krijgt een kledingkast met per speler een set met een shirt, broekje en sokken en daarnaast een keepersuitrusting.

  Het derde punt waar we tijdens de Algemene Ledenvergadering ook stil bij stonden was het roken op ons park. Besloten is een aantal rookzones in te stellen waar gerookt mag worden en dat buiten deze zones niet gerookt mag worden. De zones zullen worden ingericht op de bestaande plek tussen de kantine en de parkeerplaats, tussen de achterste twee lichtmasten na de tribune aan het hoofdveld en op het plein naast de kantine. Deze laatste plek is tot 13.00 uur rookvrij en daar mag pas in de middag gerookt worden. Bij de ingang van het park komt een bord te hangen waar wordt aangegeven dat er buiten rookzones niet gerookt mag worden. Ik verwacht dat bij de start van de tweede competitiehelft dit beleid ingevoerd wordt.

  Bij de rondvraag werden ook vragen gesteld over de beschikbaarheid van scheidsrechters. Helaas zijn vorig seizoen een aantal scheidsrechters gestopt en hebben we niet voldoende vervangers. Hierdoor moesten in de eerste seizoenhelft soms eigen scheidsrechters geregeld worden. Het zou mooi zijn als zich een aantal nieuwe scheidsrechters zouden melden die regelmatig een wedstrijd willen fluiten bij DTS. Bij deze dus een oproep om je te melden. Mocht dit niet voldoende opleveren dan zullen we als bestuur een nader voorstel doen om alle wedstrijden toch van scheidsrechters te kunnen voorzien door een beroep te doen op de onderlinge solidariteit, waarbij elftallen elkaar uit de brand helpen door elkaar scheidsrechters te leveren.

  Graag maak ik tenslotte van de gelegenheid gebruik om alle DTS-ers fijne feestdagen te wensen en ik hoop op 3 januari veel van jullie persoonlijk een goed 2019 te wensen op onze nieuwjaarsreceptie, die wordt voorafgegaan door de all star wedstrijd. (Aanvang wedstrijd 18.30 uur, nieuwjaarsreceptie 20.00 uur)

  Jeroen Been
  jjhbeen@gmail.com