• Bericht van de voorzitter (6)

  Beste DTS-ers,

  Er is al weer een tijdje voorbij sinds mijn laatste bericht. Inmiddels is thuis de gezondheidssituatie weer goed en de zelfquarantaine al weer even opgeheven. Het is natuurlijk een hele moeilijke tijd waarin we nu zitten met onze maatschappij. Een crisis van deze omvang, waarbij heel veel tot stilstand komt en zo veel veranderd heb ik nog nooit meegemaakt en hoop ik ook nooit meer mee te maken. Toch probeer je zo goed als mogelijk verder te gaan en dat geldt ook voor DTS.

  Als bestuur van DTS zijn we via beeldbellen gaan vergaderen en dat leverde soms vermakelijke scenes op. Zo zaten we op een gegeven moment lange tijd naar de voeten van een bestuurslid te kijken, omdat hij zijn beeld niet meer omgedraaid kreeg. Uiteindelijk ging het beeld maar op zwart en bleef hij alleen met geluid in de vergadering. Gisteren hebben we voor het eerst weer live met elkaar aan een tafel vergaderd, wel op anderhalve meter.

  Helaas zijn we sinds een aantal weken weer met zijn vieren. Lars van Wegen heeft aangegeven dat het besturen van een vereniging hem toch wat minder ligt en dat hij op een andere wijze veel beter actief kan zijn voor de vereniging. We willen Lars van harte danken voor de afgelopen periode en zullen zeker nog in breder verband afscheid van hem nemen op een moment dat dit weer mogelijk is. Ook zijn we dus nu nog meer op zoek naar bestuursleden om ons team te versterken. Daarbij is vooral behoefte aan expertise op terrein van communicatie/ICT en is ook het bestuurslid technische zaken nog vacant. Als je belangstelling hebt laat dan weten in een mail aan mij.

  We trainen al weer een tijdje onder de Corona-regels, die steeds soepeler worden, maar tegelijkertijd niet weg zijn. Tot 1 september is het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren en met welke snelheid de zwaarte van maatregelen af neemt. Zo gaan per 1 juli de sportkantines weer open. Een besluit dat goed is, maar voor ons toch echt te laat om nu nog iets aan te hebben. In deze tijden is het lastig om alles te overzien bij het nemen van besluiten. Echter als je een besluit neemt, neem je dat niet voor niets en betrek je daar alle argumenten bij die hierin op dat moment een rol spelen. Zo hebben we ook het besluit genomen om op 13 juni de laatste trainingen te houden en op 10 augustus weer open te gaan. Dit heeft er alles mee te maken dat we ook met andere dingen op en rond het park aan de slag moeten en daarbij is ook de inzet van dat zelfde kleine groepje nodig, dat nu ook streng doch rechtvaardig toe ziet op het naleven van het protocol. Ik heb alle waardering voor wat er de afgelopen periode allemaal aan werk verzet is, maar het is ook goed om af en toe wat gas terug te nemen en andere dingen weer voorop te zetten, want ook volgend jaar willen we gewoon kunnen voetballen.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen Been
  Voorzitter DTS Ede