• Bericht van de Voorzitter

  Beste DTS-ers,

  De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en komend weekend gaan we van start met de bekerwedstrijden. Zoals inmiddels bekend zal DTS met een record aantal teams starten. Dit zorgde en zorgt voor veel extra werkzaamheden en handjes die nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Inmiddels zijn bijna alle teams voorzien van een trainer en leider. Een hele krachttoer voor het nieuwe team van coördinatoren, dat de afgelopen weken zijn vuurdoop heeft gehad. Complimenten zijn dan ook zeker op zijn plaats.

  Ook op het terrein en in de kantine is er in de zomerstop flink doorgewerkt. Doordat we zijn overgestapt van Grolsch naar Hertog Jan is de installatie vernieuwd en hebben aanvullend ook wat andere aanpassingen plaats gevonden. De natuurgrasvelden zijn ondanks het warme weer groen gebleven door de goede zorgen van Reem en Abba. Bijna alle doelnetten zijn vervangen en ook bij de ballen zijn er flink veel nieuwe ballen besteld. Jammer dat binnen twee weken al weer twee netten vernield waren en de eerste ballen al weer weg zijn. Ook is er een vijf meter-doel kapot. Even voor jullie begrip er zijn dit jaar 600 ballen besteld en 42 doelnetten vernieuwd. Qua investering is dit een bedrag dat hoger is dan dat er maandelijks aan contributie binnenkomt. Ik zou iedereen willen vragen voorzichtig met het materiaal om te gaan. Het blijft zonde dat we gedurende een seizoen zo veel ballen kwijt raken. Met 10 ballen beginnen is met 10 ballen eindigen. De doelnetten zijn bedoeld om de ballen tegen te houden, niet om in te klimmen of aan te hangen. Een doel til je op als je het verplaatst en schuif je niet over de grond.

  Het afgelopen seizoen gingen we in februari weer open. Naast dat het steeds drukker werd en we het seizoen mooi hebben kunnen afsluiten met een aantal drukke dagen in de kantine, kregen we ook steeds brieven met prijsverhogingen van onze leveranciers. Deze hebben we vorig seizoen bewust niet doorberekend in de verkooprijzen. Dit seizoen ontkomen we er echter niet aan de prijzen te verhogen. We kiezen daarbij niet voor een algemene prijsverhoging van een bepaald percentage, maar koppelen het nadrukkelijk aan de verhoging van de prijzen vanuit de leveranciers.

  Zelf ben ik de komende tweeënhalve week op vakantie in Zweden. Op zaterdag 17 september zal ik weer aanwezig zijn op Inschoten om te genieten van ons mooie spelletje. Alle elftallen veel succes in de bekercompetities

   Jeroen Been”