• Bekeravontuur DTS vrouwen voorbij na 1-0 verlies van ADO Den Haag

Vandaag stond DTS als enige Topklasser in de kwartfinale van de KNVB beker. In het Cars Jeans stadion werd om 11:30 uur afgetrapt tegen het eerste vrouwenelftal van ADO Den Haag.

Tegen de verwachtingen in was de eerste grote kans voor DTS. Willeke Pater brak door over links en via haar kwam de bal bij Carolien Filippo terecht dieuithaalde, maar de Haagse keepster bracht redding. Hierna was de beurt aan de thuisploeg. Na enkele corners kwam er rond de 10e minuut een schot op goal waarbij de bal op de kruising belandde. De Edese formatie liet zich niet gek maken en liet zien dat het niet veel onderdeed voor de eredivisionist.

Zo kreeg DTS in de 11e minuut alweer een goede kans om de openingsgoal te maken, maar het schot van Willeke Pater belandde op de lat. Het spel golfde op en neer, zodat het een voor het publiek erg vermakelijke wedstrijd werd. In de 13e minuut schoot ADO nog over, maar in de daaropvolgende aanval moest Jaimy Jansen in actie komen en dat deed zij met succes. Dankzij een knappe redding wist zij een schot van de rechtsbuiten te keren. Na ruim een kwartier spelen veroverde Carolien Filippo de bal op de helft van ADO en schoot hard op goal, maar ook de Haagse keepster voerde haar taak goed uit. Wat later vloog de bal opnieuw tegen de kruising van het Edese goal en wist de thuisploeg ook uit een corner niet te scoren. Maar dat gold opnieuw ook voor Carolien Filippo die alweer erg dichtbij een treffer was. Haar schot van afstand verdween net over het doel.

Eindelijk dacht ADO in de 37e minuut de begeerde voorsprong te hebben gepakt, maar het doelpunt dat in de rebound na een redding van Jaimy Jansen werd binnengetikt, werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust schoot Ilse van der Zanden nog op goal, maar ook haar schot belandde net over de lat. Met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Helaas hield DTS na rust niet lang meer de nul. Na een goede actie van spits Pia Rijsdijk in het zestienmetergebied in de 51e minuut, schoot zij de 1-0 in de verre hoek. Drie minuten later kwam één van de Haagse aanvalsters oog in oog met Jaimy Jansen, die met haar snelle uitkomen knap redding bracht en daarmee ook de wedstrijd spannend hield.

ADO was meer op de helft van DTS te vinden, maar ondanks de vermoeidheid bij de ploeg uit Ede, werd ADO niet echt gevaarlijk meer. DTS mistte de kracht om nog veel energie in het aanvallende werk te steken en had in de tweede helft ook de harde wind als tegenstander. Toch ontstonden er in de slotfase nog enkele mogelijkheden. Een goede bal van Gera op den Kelder op Willeke Pater kon de Edese spits nog net met haar hoofd raken voordat zij met de keepster in botsing kwam. De bal mistte vaart en werd voor de doellijn weggehaald.

Vijf minuten voor tijd was er nog één fraaie aanval van DTS waarbij Carolien Filippo voorgaf op Willeke Pater, maar zij kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor de kans verloren ging. Een laatste wapenfeit was een schot van Joëlle de Bondt in de laatste minuut, maar helaas voor DTS ging het schot naast en kwam het bekeravontuur hier ten einde. ADO gaat door naar de halve finale, maar desondanks mag DTS supertrots zijn op wat zij hebben laten zien vandaag!

Linda Helbling en haar team kunnen zich nu weer volledig richten op de competitie. Volgende week is de lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen Wartburgia.