Tenue

Home > Wedstrijden > Tenue

Tenue

Bij DTS Ede staan we op het standpunt dat spelers en begeleiding, tijdens wedstrijden, correct gekleed gaan. Zij zijn het visitekaartje van de club. 

Kleding spelers
Als er gesponsorde kleding is, wordt deze sponsorkleding gedragen. Het shirt wordt gedragen in de broek en de kousen zijn omhoog getrokken 

Wanneer spelers en/of leiders kleding of andere spullen van de club in bruikleen krijgen, dient hier zorgvuldig mee te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.
De sponsorkleding blijft eigendom van de vereniging. Aan het einde van ieder seizoen zal de sponsorkleding ingeleverd moeten worden bij de coördinator van de desbetreffende leeftijdscategorie. 
Dit zal in overleg gaan met sponsor, dan wel leiding van het team. 

Wanneer spelers de tenues niet meer passen, kan wellicht een ander team met de kleding blij worden gemaakt.
 
Reserveshirts
In het amateurvoetbal moet de thuisspelende vereniging voor tenues met een andere kleur zorgen in geval de kleuren te veel overeenkomen met die van de bezoekende vereniging. Dit is ter beoordeling van de scheidsrechter (uitzondering zijn de eerste elftallen in het mannen- en vrouwenvoetbal, waar de uitspelende ploeg voor afwijkende shirts moet zorgen).

Bij DTS Ede zijn shirts in verschillende kleuren en maten aanwezig. De leider van het team kan via het wedstrijdsecretariaat deze shirts voor de duur van de wedstrijd lenen. 
De leider/trainer is ervoor verantwoordelijk dat alle shirts na afloop weer worden ingeleverd. 

Ook hier geldt dat er zorgvuldig mee dient te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Slidingbroeken
Een slidingbroek onder een voetbalbroek is toegestaan, mits deze dezelfde kleur heeft als de voetbalbroek en niet langer is dan tot aan de knie. Als een speler zich hieraan niet houdt, kan hij niet deelnemen aan de wedstrijd.

Voetbalschoenen en scheenbeschermers
In het gehele amateurvoetbal (dus ook bij alle jeugd) is het dragen van scheenbeschermers door de KNVB verplicht. Spelers die geen scheenbeschermers dragen, mogen niet aan de wedstrijd deelnemen! 

Voetbalschoenen dienen voorzien te zijn van veel en niet scherpe noppen. Scheenbeschermers en (opgetrokken) voetbalkousen zijn voor alle categorieën verplicht tijdens wedstrijden en trainingen. 

Voor kunstgras is geen speciaal schoeisel vereist. 

Voor de wedstrijd dienen de voetbalschoenen (inclusief de veters) schoon te zijn en goede staat te verkeren. De begeleiding ziet er op toe dat het tenue in orde is.

Wassen wedstrijdkleding
Alle jeugdteams dragen kleding al dan niet, met een sponsornaam erop. Iedere speler dient zijn tenue en voetbalschoenen goed te verzorgen. De begeleiding dient hierop toe te zien.

De leiders/trainers van alle junioren- en pupillenteams regelen het wassen van de kleding. Meestal wast iedereen zelf z'n voetbalkleding, maar het kan ook bijvoorbeeld door middel van een roulatiesysteem bij ouders. 

Het is ook mogelijk dat een vaste ouder/verzorger de kleding wast en eventueel in overleg een vergoeding afspreken. 

Wanneer de kleding door een ouder wordt gewassen, dan wordt de vuile was in de kleedkamer netjes op een stapel gelegd:
  • shirtjes bij shirtjes (binnenste buiten)
  • broeken bij broeken
  • sokken bij sokken (niet op een prop, maar netjes uit elkaar gehaald).
Kleding met opdruk van een sponsor wordt altijd binnenste buiten gewassen. Zo blijft de bedrukking voor het gehele team het best en lopen alle spelers er met gelijke kleding bij.