SPORTPARK WORDT BEVEILIGD

Home > Nieuws > SPORTPARK WORDT BEVEILIGD

SPORTPARK WORDT BEVEILIGD

Datum: 19-06-2017
DTS Ede heeft beveiligingsbedrijf Schipper in de hand genomen om vernielingen op het eigen complex te stoppen. De ergernis en de kosten liepen te hoog op.
Vanaf deze week rijdt een auto van Schipper een aantal keren per dag langs het sportpark om mensen weg te sturen.

Kapot gesneden doelnetten, brandplekken op het kunstgras, glasscherven, andere rotzooi; DTS Ede was het zat om regelmatig met de gevolgen van het vandalisme te worden geconfronteerd. ,,We hebben als club het gebruik van het sportpark door derden heel lang gedoogd.
“Officieel mag niemand op ons park komen, maar kennelijk klimmen mensen over de hekken. Op zich begrijp ik dat iemand een balletje wil trappen, maar niet op deze manier. Op een mooie zondag lopen honderd mensen, kinderen en volwassen hier te voetballen. Dat vinden we niet erg, maar er werd veel vernield. Dat ging niet meer. De kosten bedragen steeds een paar honderd euro, maar het is vooral heel vervelend als vrijwilligers in de ochtend weer vernielingen aantreffen, daar worden ze moedeloos van.”

De ergernis bij de vrijwilligers is groot. Zij ruimen de troep op en herstellen de schade. Het bestuur van DTS EDE heeft nu besloten om een beveiligingsbedrijf in te schakelen. 
Het is de bedoeling dat Schipper zeven dagen in de week het park controleert.                                                                                   ,,We hopen dat mensen het verzoek van de beveiliging opvolgen. Als ze dat niet doen, belt Schipper met de politie. Het kost ons enkele duizenden euro’s op jaarbasis, maar zo kon het ook niet langer.”


?Bestuur Dts Ede