• DTS dames 1 wint in Klaaswaal

Na twee weken op rij onnodig puntverlies vandaag aan DTS de taak om weer een overwinning te boeken op bezoek bij SSS. Ondanks deze goede bedoelingen begint DTS niet overtuigend aan de wedstrijd. Na vijf minuten kijken de Edese vrouwen zelfs al tegen een 1-0 achterstand aan. Een domme overtreding van Gera op den Kelder op een van de twee spitsen van SSS wordt terecht bestraft met een vrije trap. Deze bal op de rand van het zestienmetergebied wordt, helaas voor DTS, knap ik de verre kruising gekruld. Zo moet DTS al vroeg in de wedstrijd een achterstand goed zien te maken. Gelukkig laat dit niet lang op zich wachten en is het Ilse van der Zanden die met een lange bal Willeke Pater de diepte in stuurde. Laatstgenoemde wint haar duel en schiet de bal over de keepster van SSS; 1-1. Niet veel later belandt een voorzet van Daphne van Kruistum bij de tweede paal bij Anoek Blankespoor die de bal helaas naast schuift. In de 29ste minuut is er ook nog een kans voor Op den Kelder. Na een mooie aanval speelt Sofie Houba de bal goed breed naar Op den Kelder die de bal vanaf rand 16 net over de goal schiet. Verder wordt de eerste helft vooral gekenmerkt door veelvuldig balbezit voor DTS, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. DTS oogt ietwat geagiteerd en lijkt soms meer bezig te zijn elkaar de les te lezen dan elkaar te helpen.

In de rust wordt dan ook duidelijk gemaakt door zowel coach Linda Helbling als aanvoerster Joëlle de Bondt dat dit toch niet is waarvoor er helemaal naar Klaaswaal is afgereisd. Het moet beter in de tweede helft en vooral ook weer als team! Deze woorden lijken geholpen te hebben, want DTS speelt de tweede helft wel als team. Nog altijd gaat niet alles goed, maar in plaats van te balen van een verkeerde bal van een ander, worden fouten nu voor elkaar hersteld.

Twee minuten na rust is het Van Kruistum die DTS op voorsprong schiet. Ze neemt de corner kort op Houba, krijgt de bal terug en schiet binnen in de korte hoek; 1-2. Zo’n 10 minuten later belandt de bal wederom via Houba bij Van Kruistum maar deze keer is het niet raak. In de 68ste minuut zijn de rollen echter omgedraaid. Van Kruistum geeft een voorzet op maat, waardoor Houba bij de tweede paal binnen kan koppen en de 1-3 op het scorebord zet. Vijf minuten later is het wederom Houba die scoort. Met een schitterend boogballetje legt de ingevallen Sylvia Smit de bal achter de verdediging, op Pater. Pater neemt de bal mee en legt de bal goed terug op Houba. Ook zij neemt de bal nog even mee alvorens de eindstand van 1-4 binnen te schieten.