Kunstgras en Afgelastingen

Home > Accommodatie > Kunstgras en Afgelastingen

Kunstgras en Afgelastingen

KUNSTGRAS
Als vereniging zijn wij ontzettend blij met onze kunstgrasvelden. Het ziet er allemaal geweldig uit en dat willen we graag ook zo houden. Doordat DTS Ede kunstgrasvelden heeft, kan er nagenoeg het hele jaar gevoetbald en getraind worden. Om lang van onze kunstgrasvelden te kunnen genieten hebben we onderstaande regels opgesteld:

  • Het kunstgras is alleen toegankelijk voor de spelers, leiders, scheidsrechters en assistent-  scheidsrechters van de wedstrijd (of training), die op dat moment plaatsvindt. Ouders/verzorgers, vrienden, vriendinnen en allerlei andere mensen dienen buiten de hekken te blijven. 
  • Betreed het kunstgras alleen met schone, daarvoor geschikte schoenen.
  • Het is niet toegestaan het kunstgrasveld te betreden door over de hekken te klimmen. Gebruik het hekwerk rondom de kunstgrasvelden niet als zitplaats. 
  • Het is absoluut verboden om op het kunstgrasveld te roken. 
  • Neem geen kauwgom, glaswerk of etenswaren mee op het kunstgrasveld, noch in de dug-outs. Laat geen rommel achter op het kunstgras.

Verplaatsen van doelen: let op het met verplaatsen van doelen over de kunstgrasvelden. Ga ze niet slepen, duwen en trekken, maar til ze met een aantal spelers op. De kunstgrasvelden lopen namelijk hierdoor veel schade op. Wanneer de punten van de doelen in de kunstmat worden doorgedrukt, kan de ondermat scheuren en zit de vereniging met een forse kostenpost. 
 

AFGELASTING

1. ALGEHELE AFGELASTING
Bij zeer slechte weersomstandigheden kan de KNVB besluiten tot een algehele afgelasting, zowel landelijk als per district.

Van een algehele afgelasting door de KNVB wordt melding gemaakt op teletekst bij de publieke omroep (NOS) op pagina 603, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen categorie A en B.

Zie voor de categorieën onder Voetbalzaken -> Elftallen en leeftijdsindelingen. Alle teams van DTS Ede spelen in het district Oost, behoudens Vrouwen 1.
 
2. INCIDENTELE AFGELASTING
Het zal tevens voorkomen dat er incidentele afgelastingen zijn. Hiervoor worden alle velden van DTS Ede op zaterdagochtend rond 7:30 uur gekeurd door de consul. Deze bepaalt of een veld bespeelbaar is en hoeveel wedstrijden er op gespeeld kunnen worden. Ook heeft hij de mogelijkheid voor bijvoorbeeld middagwedstrijden het veld te herkeuren.
Per vereniging wordt dit dus vastgesteld.
 
Bij een afkeuring bij de te bezoeken club, wordt de leider/trainer zo snel mogelijk gebeld door het wedstrijdsecretariaat van DTS Ede. Vervolgens dient de leider/trainer de leden van zijn elftal te waarschuwen.

Als wedstrijden bij DTS Ede niet doorgaan, dan wordt dit zo spoedig mogelijk vermeld op de website.

Wanneer de wedstrijd pas op de speeldag wordt afgelast, probeert de coördinator en/of het wedstrijdsecretariaat alle leiders/trainers van de betrokken teams tijdig op de hoogte te brengen.